Αναζήτηση
Διακοπές με την οικογένεια - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Διακοπές με την οικογένεια - iShow.gr
Είδος
αμερικανικής παραγωγής 2022
Διάρκεια
96'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Κωμωδία
Ένας άντρας (Τζόι Κόι) επιστρέφει σπίτι για μια πασχαλινή γιορτή μαζί με την οικογένεια του, σε μια ταινία βασισμένη στις προσωπικές εμπειρίες του Τζόι Κόι από την stand-up κωμωδία.  
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Εδώ και τριάντα χρόνια, ο αμερικανο-φιλιππινέζος Τζόσεφ Γκλεν Χέρμπερτ -γνωστός με το ψευδώνυμο Τζο Κόι- θερίζει τις σκηνές της stand-up κωμωδίας. Ωστόσο, η επιτυχία του δεν προέκυψε εν μια νυχτί? το ταξίδι του προς την επιτυχία απαίτησε σθένος, αφοσίωση, προσήλωση και την ανάγκη να δει τόσο τον εαυτό του όσο και την οικογένειά του με ζεστασιά, στοργή και κυρίως γέλιο. Μεγαλώνοντας, δεν υπήρχε κανένας κωμικός, ενώ ελάχιστοι ήταν οι ηθοποιοί που έμοιαζαν με τον Κόι και την οικογένειά του. Επομένως, ο Κόι στράφηκε προς τους Μαύρους κωμικούς που μοιράζονταν ιστορίες για τις οικογένειές τους. «Όταν άκουσα τον Έντι Μέρφι να μιλάει για τη θεία του την Μπάνι ή τον θείο του τον Γκας, σκέφτηκα “Μισό λεπτό, έχω και εγώ μια θεία σαν και εκείνη!”».

Ακόμα και έτσι όμως, κάτι έλειπε. «Άκουγα να μιλάνε για τις μανάδες τους, αλλά κανένας δεν μιλούσε για τη δικιά μου μητέρα», λέει ο Κόι. «Ακόμα και τώρα, μπορείς να δεις όλα αυτά τα κανάλια και να μην ακούσεις ούτε ένα αστείο για εμάς. Πρέπει να ψάξεις βαθιά για να βρεις έστω ένα άτομο. Κάθε εθνικότητα αξίζει να ακουστεί». Η έλλειψη αντιπροσώπευσης ήταν εξοργιστική για τον Κόι, όχι μόνο επειδή θεωρούσε πως όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να βλέπουν τις ιστορίες και τις οικογένειες τους να αποτυπώνονται στην ποπ κουλτούρα, αλλά κι επειδή οι Φιλιππινέζοι είναι πραγματικά αστείοι! Η υπόλοιπη Αμερική έχανε κάτι καλό. «Όταν είσαι φτωχός, κάνεις το ένα πράγμα στο οποίο είσαι καλός και αυτό είναι η διασκέδαση», λέει ο Κόι. «Οι άνθρωποι δίχως χρήματα χρησιμοποιούν το χιούμορ τους για να αντέξουν τον πόνο. Εμείς οι Φιλιππινέζοι μπορεί να μην έχουμε χρήματα, αλλά έχουμε καλό φαγητό και χιούμορ».

Λίγο καιρό μετά την πρεμιέρα της τέταρτης παράστασης του Κόι στο Netflix, του «Comin’ in Hot», η εταιρία παραγωγής Amblin προσέγγισε τον κωμικό για να συζητήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ταινίας. Εκείνος τους παρουσίασε την ιδέα για την ταινία «Διακοπές με την Οικογένεια», την οποία η εταιρία αγόρασε την ίδια μέρα. 

Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Τζέι Σαντρασεκάρ, ο οποίος τυχαίνει να είναι και ο ίδιος κωμικός. Όπως εξομολογείται, το μόνο πράγμα που τον άγχωνε σχετικά με την ταινία ήταν κατά πόσο ο Κόι θα μπορούσε να ερμηνεύσει έναν χαρακτήρα, καθώς η παρουσίαση ενός κωμικού σόου δεν έχει καμιά σχέση με την ερμηνεία σε μια ταινία. Ευτυχώς, ο Κόι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στη μετάβαση με τον Σαντρασεκάρ να παραδέχεται, «Ξεκίνησε καλά, αλλά στο τέλος της πρώτης μέρας των γυρισμάτων ήταν ήδη εξαιρετικός. Πλέον, είναι ένας κινηματογραφικός σταρ».

Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών αποδείχτηκε ιδανική. «Πάντα αναζητώ τον ρυθμό και αναρωτιέμαι τι θα συμβεί αν προσθέσουμε ή αν αφαιρέσουμε μια λέξη», αναφέρει ο Σαντρασεκάρ. «Ο Τζο έχει την ίδια προσέγγιση. Είμαστε και οι δύο κωμικοί, οπότε πάντοτε ψάχνουμε τον καλύτερο τρόπο ώστε μια ατάκα να λειτουργήσει. Ο Τζο ήταν εξαιρετικός στην απόδοση των κωμικών ατακών του, γεγονός εξαιρετικά βοηθητικό για εμένα ως σκηνοθέτη».
Συμμετέχουν
Τζο Koy
Joe Valencia
Lydia Gaston
Susan
Brandon Wardell
Junior
Eva Noblezada
Ruth
Κάρλι Πόουπ
Τζέι Τσαντρατσέκαρ
Tia Carrere
Tita Theresa
Μέλοντι Butiu
Tita Yvonne
Joey Guila
Tito Manny
Ρόντνεϊ To
Tito Arthur
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551