Αναζήτηση
Γουόνκα - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Γουόνκα - iShow.gr
Είδος
Οικογενειακή κωμική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2023
Διάρκεια
116'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Ο νεαρός Γουίλι Γουόνκα είναι γεμάτος ιδέες και αποφασισμένος να αλλάξει τον κόσμο κομμάτι κομμάτι για να αποδείξει ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή ξεκινούν με ένα όνειρο και ότι αν είσαι αρκετά τυχερός να συναντήσεις τον Γουίλι Γουόνκα, τότε όλα είναι δυνατά…
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Η Warner Bros. Pictures, που είχε την παραγωγή και του Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας (2005), απέκτησε τα δικαιώματα του Γουίλι Γουόνκα το 2016, και ανακοίνωσε άμεσα πως αυτή τη φορά έχουμε μια origin-story του Γουόνκα και όχι διασκευή κάπου συγκεκριμένου βιβλίου. Μαζί, φυσικά, είναι και πρίκουελ του Charlie and the Chocolate Factory.

Πριν την τελική επιλογή, οι Tom Holland, Donald Glover, Ryan Gosling και Ezra Miller ήταν υποψήφιοι για να ερμηνεύσουν τον κεντρικό χαρακτήρα. Σύμφωνα όμως με τον Timothee Chalamet, αυτός ήταν η αρχική και μόνη επιλογή του σκηνοθέτη, και μάλιστα δίχως να περάσει οντισιόν, έχοντας ο Paul King ήδη παρακολουθήσει μέσω του YouTube σχολικές του θεατρικές εμφανίσεις όπου αποδείκνυαν τις φωνητικές και χορευτικές του ικανότητες.

Ο Paul King σκηνοθετεί για τη μεγάλη οθόνη κάτι πέρα από τα δύο Πάντινγκτον μετά από 14 χρόνια. Στο σενάριο έχει πλάι του τον συνεργάτη του σε αυτά, και συν-σεναριογράφο του σίκουελ, Simon Farnaby.

Αρχικός διευθυντής φωτογραφίας ήταν ο Seamus McGarvey, αλλά αντικαταστάθηκε από τον κορεάτη Chung-hoon Chung.

Με την ανακοίνωση της συμμετοχής του Hugh Grant ως Oompa-Loompa, ασκήθηκε έντονη κριτική από ανθρώπους με νανισμό, αφού περίμεναν να πάρει τον ρόλο κάποιος από την κοινότητα τους.

Ο Paul King δήλωσε πως πήρε κιλά από την ποσότητα σοκολάτων που ήταν διαθέσιμες στα γυρίσματα, ενώ αντίθετα ο Chalamet παρέμενε στα κιλά του. Παρόλα αυτά, ήταν ο ηθοποιός που αρρώστησε αρκετές φορές από την υπερκατανάλωση σοκολάτας.

Ανεπίσημες αναφορές θέλουν να ανοίγει το Roald Dahl Cinematic Universe, με το Οι Μάγισσες (2020) να ενσωματώνεται πιθανότατα σε αυτό.

Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Ορέστης Χαλκιάς, Πέγκυ Μανωλά, Μαριάνθη Σοντάκη, Κωνσταντίνος Λάγκος, Ντίνος Σούτης, Xρήστος Θάνος, Φώτης Πετρίδης, Γιώργος Νικόπουλος, Πέτρος Δαμουλής, Θάνος Λέκκας, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Αποστόλης Ψυχράμης, Βασίλης Παπαστάθης, Βάσια Ζαχαροπούλου, Κωνσταντίνος Νάνος.

Ο Neil Hannon των The Divine Comedy ανέλαβε τα τραγούδια του φιλμ, με τα A World of Your Own και You’ve Never Had Chocolate Like This να ξεχωρίζουν.

Timothée Chalamet
Young Willy Wonka
Ολίβια Κόλμαν
Χιου Γκραντ
Oompa-Loompa
Keegan Michael Key
Σάλι Χόκινς
Willy's Mother
Ρόουαν Άτκινσον
Priest
Matt Lucas
Ellie White
Jim Carter
Σάιμον Farnaby
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551