Όσκαρ κοστουμιών.
Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα ξένης ταινίας.
Βραβείο Bafta κοστουμιών. Υποψήφιο για πρώτο αντρικό ρόλο (Peter Ustinov) και δεύτερο γυναικείο ρόλο (Angela Lansbury και Maggie Smith).
Πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του 1937, με τη δεύτερη να έρχεται το 2004 στην τηλεοπτική σειρά Agatha Christie’s Poirot, και την τρίτη το 2022 από τον Kenneth Branagh.
Μετά την επιτυχία του Οριάν Εξπρές, η EMI Films ήθελε συνέχεια. Αυτή ήρθε σε μια περίοδο όπου η εταιρία επεκτείνονταν διεθνώς (με ταινίες σαν τον Ελαφοκυνηγό), αλλά αυτή ήταν από τις καθαρά βρετανικές της παραγωγές.
Ο Albert Finney δεν ήταν διαθέσιμος να επαναλάβει τον ρόλο του Πουαρό, κι επιλέχθηκε ο Peter Ustinov που είχε τελείως διαφορετική φινέτσα.
Παρελαύνουν τα κυριότερα αρχαιολογικά και σύγχρονα μνημεία της Αιγύπτου, αλλά όχι με τη λογική σειρά που θα έπρεπε να τα συναντούν οι ήρωες.
Ο σκηνοθέτης είχε σχολιάσει ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση ήταν παραπάνω κι από συνεργάσιμη με την παραγωγή, ως συνέπεια του ότι στην Αίγυπτο υπήρχαν πολλοί λάτρεις της Agatha Christie.
Όταν γίνονταν τα γυρίσματα στο στούντιο της Αγγλίας, ο David Niven έφευγε τα σαββατοκύριακα με αεροπλάνο για την Ελβετία, ώστε να βρίσκεται στο πλάι της κόρης του, που υπέφερε μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Παρότι βρετανική, η ταινία έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, συνοδεύοντας την έκθεση Οι Θησαυροί του Τουταγχαμόν στο Metropolitan Museum of Art. Γι’ αυτό και υπάρχει αφίσα της ταινίας με τον διάσημο Φαραώ στο επίκεντρο.
Την πρεμιέρα στο Λονδίνο παρακολούθησε η βασίλισσα Elizabeth II και ο πρίγκιπας Philip.