Αναζήτηση
Alone in the Dark - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Alone in the Dark - iShow.gr
Διάρκεια
96'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Υπόθεση
Ο Έντουαρντ Κάρνμπι (Κρίστιαν Σλέιτερ) είναι ένας ειδικός ντεντέκτιβ ερευνητής του παραφυσικού, του υπερφυσικού και του ανεξήγητου. Καθώς ερευνά το μυστήριο του πρόσφατου θανάτου ενός φίλου του, ανακαλύπτει στοιχεία που τον οδηγούν σε ένα ‘Σκιώδες Νησί’. Εκεί βρίσκεται αντιμέτωπος με περίεργες και τρομακτικές καταστάσεις που αποδεικνύονται ικανές να προκαλέσουν εκτός από ψυχολογικό κλονισμό ακόμα και το θάνατο.
Οι έρευνές του αποκαλύπτουν ότι μοχθηροί δαίμονες που λατρεύονταν σαν θεότητες από την αρχαία φυλή των Αμπσκάνι σχεδιάζουν να αναστηθούν μέσα στον 21ο αιώνα για να καταλάβουν τον κόσμο.
Τώρα, μόνο ο ίδιος και μια νεαρή ιδιοφυής ανθρωπολόγος με μια εκπληκτική μνήμη (καθώς και πρώην κορίτσι του), η Αλίν Σέντρακ (Τάρα Ριντ) μπορούν να σταθούν εμπόδιο στις πύλες της κολάσεως.
Ο Κάρνμπι όμως πρέπει παράλληλα να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες που έχει αφήσει στο μυαλό του μια αναμέτρησή του με ένα σκοτεινό πνεύμα, με το όνομα Βασίλισσα. Έτσι σιγά σιγά βλέπει τον εαυτό του να υποχωρεί μπροστά στις δυνάμεις του σκότους καθώς κατασπαράζουν την λογική του…
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Το νούμερο 1 videogame στην Ευρώπη και με τεράστιες πωλήσεις στην Αμερική μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Ούβε Μπολ (σκηνοθέτη του "House of the Dead") και πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Σλέιτερ (Broken Arrow, Basil, Συνέντευξη Με Εναν Βρυκόλακα), Τάρα Ριντ ("American Pie 1 -2", "Van Wilder"), Στίβεν Ντορφ (Blade)...

Ξυπνάς μέσα στο σκοτάδι, έχοντας το παράξενο συναίσθημα ότι κάποιος είναι στο δωμάτιο μαζί σου. Αισθάνεσαι μια ανατριχίλα στο πίσω μέρος του λαιμού σου. Παθαίνεις μια κρίση πανικού καθώς ψαχουλεύεις για την λάμπα δίπλα από το κρεβάτι σου. Αλλά όταν ανάβεις το φώς, δεν είναι κανείς εκεί.
Απλά είναι παρανοϊκό, σωστά? Λάθος. Είναι καιρός να πάρεις ένα σημαντικό μάθημα. Επειδή, απλώς, δεν μπορείς να δεις κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί. Παρακολουθώντας... Περιμένοντας... Ζώντας στα εύθραυστα σύνορα της αντίληψής σου.
Η εξέλιξη εγκαταλείπει τα ένστικτα. Η κοινωνία, σου μαθαίνει να απωθείς αυτά τα ένστικτα, ως παιδιάστικα άγχη. Μαθαίνεις να κοιμάσαι χωρίς φως στη νύχτα, να αγνοείς τους παράλογους φόβους σου και να μεγαλώνεις. Σταματάς να πιστεύεις στο υπερφυσικό.
Δυστυχώς, το υπερφυσικό δεν χρειάζεται την άδειά σου για να υπάρχει. Υπάρχει ένας κόσμος γύρω μας, ένας κόσμος που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα δούμε ποτέ, που δεν θέλουμε να δούμε ποτέ. Γιατί αν ποτέ τον βλέπαμε, δεν θα κοιμόμασταν ποτέ ξανά!
Είκοσι χρόνια πριν, ως παιδί ο Έντουαρντ Κάρνμπυ, πήρε μια αναμφισβήτητη απόδειξη αυτού του κόσμου. Δεν έχει κοιμηθεί κανονικά από τότε.
Είκοσι χρόνια μετά, ο Έντουαρντ Κάρνμπυ, είναι ένας ερευνητής του παραφυσικού. Οι υποθέσεις του κινούνται ανάμεσα στις σκοτεινές γωνίες του κόσμου, ψάχνοντας για την αλήθεια στις σκιές. Τα μυστικιστικά κειμίλια των απόκρυφων παραδόσεων κρύβουν μυστικά για τα οποία ολόκληροι πολιτισμοί κατέρρευσαν προσπαθώντας να τα διαφυλάξουν. Μερικές φορές όμως, αυτά τα μυστικά ελευθερώνονται.
Όταν το παράλογο και το ανεξήγητο γίνεται αναμφισβήτητο, ο Έντουαρντ Κάρνμπυ είναι εκεί. Δεν είναι εκεί για να σου αλλάξει την γνώμη... Αλλά επειδή μπορεί να είναι ο μοναδικός που μπορεί να σου σώσει την ζωή!
Τώρα, το μεγαλύτερο μυστήριο του παρελθόντος του Έντουαρντ ετοιμάζεται να γίνει η πιο επικίνδυνη υπόθεση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ.
Δεκαεννιά άνθρωποι εξαφανίζονται. Έχουν μόνο ένα κοινό στοιχείο. Όλοι έχουν μεγαλώσει στο ίδιο ορφανοτροφείο με τον Έντουαρντ. Ανάμεσα στα εμπορεύματα ενός παλιού, χαμένου ναυαγίου, ένα αρχαίο κειμίλιο με ισχυρές δυνάμεις ανακαλύπτεται. Και, ο Έντουαρντ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα νέο υπερφυσικό εχθρό, ο οποίος δεν μοιάζει με τίποτα από αυτά που έχει δεί μέχρι τώρα, του οποίου η ύπαρξη απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Για βοήθεια στην πιο σημαντική υπόθεση της ζωής του, ο Έντουαρντ θα στραφεί στην Αλίν Σέντρακ, μια ιδιοφυή ανθρωπολόγο με ειδίκευση στους αρχαίους πολιτισμούς. Είναι επίσης, πρώην κορίτσι του αλλά και ο μοναδικός άνθρωπος που εμπιστεύεται πραγματικά.
Όμως, σε ένα κόσμο που υπάρχουν αρχαίοι δαίμονες, χαμένοι πολιτισμοί, σκιώδεις κυβερνητικές συνομωσίες και μεταφυσικές απειλές κατά της ζωής, ο Έντουαρντ και η Αλίν δεν μπορούν να εμπιστευτούν ούτε αυτά που βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια. Ετοιμάζονται να μάθουν το ότι, επειδή δεν μπορείς να δεις κάτι, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί να σε σκοτώσει...

Ο Έντουαρντ Κάρνμπυ γεμίζει σφαίρες τον θάλαμο της ειδικής του καραμπίνας. Ο κυνηγός τεράτων Κάρνμπυ είναι στα χνάρια της πάνω από ένα χρόνο: στα χνάρια της Βασίλισσας, ένα δαίμονα χιλιάδων ετών της αρχαίας φυλής Αμπσκάνι των αυτόχθονων Αμερικανών. Ο Κάρνμπυ έχει εντοπίσει αυτήν και τα πλάσματα του σκότους της στο τοπικό μουσείο φυσικής ιστορίας.
Ο Κάρνμπυ ξέρει ότι πρέπει να σταματήσει την βασίλισσα πρωτού εκείνη βρει τον δαίμονα - Βασιλιά, τον οποίο η φυλή Αμπσκάνι είχε θαψει ζωντανό σε μια κρύπτη. Εάν οι δύο δαίμονες κατάφερναν να ενώσουν τις φοβερές τους δυνάμεις θα γίνονταν ανίκητοι.
Όμως οι πράκτορες του Bureau 713 ορμούν στο μουσείο πρωτού ο Κάρνμπυ καταφέρει να καταστρέψει την βασίλισσα. Τα περισσότερα από τα πλάσματα καταστράφηκαν στη μάχη, παρ’ όλα αυτά η Βασίλισσα καταφέρνει να ξεφύγει. Το Bureau 713 είναι μια μυστική μονάδα υπεύθυνη για τις μάχες εναντίων των πλασμάτων μα, παρόλα αυτά ο Κάρνμπυ υποπτεύεται ότι η Βασίλισσα έχει ήδη εισχωρήσει στα μέλη του.
Ο Κάρνμπυ έχει διασώσει αρκετά πολύτιμα κημείλια που τον βοηθούν να βρει τον Βασιλία πρώτος. Η Αλίν, μια αρχαιολόγος και πρώην κοπέλα του, ενθουσιάζεται όταν της δείχνει τα ευρήματα στο διαμέρισμά του.
Αλλά η Βασίλισσα τους έχει ήδη εντοπίσει. Η Αλίν λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από το Bureau 713: ο φίλος του Κάρνμπυ, Φίσερ έχει δολοφονηθεί και η Βασίλισσα κατευθύνεται ήδη προς το μέρος τους. Ο Κάρνμπυ και η Αλίν μόλλις που προλαβαίνουν να πάρουν τα όπλα τους πρίν η Βασίλισσα και τα πλάσματά της μπουν στο σπίτι.
Ο Κάρνμπυ, η Αλίν και οι άμεσα αφιχθείς πράκτορες του Bureau πολεμούν την Βασίλισσα, η οποία μοιάζει να είναι άτρωτη. Καταφέρνουν να ξεφύγουν με το αυτοκίνητο του Κάρνμπυ και να αποφύγουν τα πλάσματα σε μία καταιγιστική καταδίωξη.
Ο Έντουαρντ Κάρνμπυ και η Αλίν βρίσκουν καταφύγιο στον Καθηγητή Χάντγκενς, ο οποίος δεν είναι μόνο ο μέντορας της Αλίν αλλά και πολύ ύποπτος από το Bureau 713. Ο Κάθηγητής Χάντγκενς αποκαλύπτει στους δύο πρωταγωνιστές μας ότι γνωρίζει την τοποθεσία του Βασιλιά. Έχουν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν μια απόκρυφη συσκευή των Αμπσκάνι που είχε στην κατοχή του ο Κάρνμπυ για να, κυριολεκτικά, ρουφήξουν το δαιμονικό πνεύμα από το σώμα του Βασιλιά και να το μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, μακρυά από την Βασίλισσα. Η ομάδα των τριών ξεκινάει για το παλιό ορυχείο όπου είναι θαμμένος ο Βασιλιάς.
Στο μεταξύ, το Bureau έχει κάνει μια ανησυχητική ανακάλυψη στο σπίτι του απεβιώσαντα φίλου του Κάρνμπυ, Φίσερ: ο Καθηγητής Χάντγκενς είναι αυτός που ελευθέρωσε την Βασίλισσα στην Νότιο Αμερική. Έχει πάρει το μέρος της και προσπαθεί να ελευθερώσει τον Βασιλιά και να μετατρέψει τον Κάρνμπυ και την Αλίν σε σκλάβους της Βασίλισσας.
Ο Κάρνμπυ, η Αλίν και ο Καθηγητής Χάντγκενς μπαίνουν στο παλιό ορυχείο. Αφού έχουν περάσει μέσα από τις ομιχλώδεις σάλες του παλιού ορυχείου, φτάνουν σε ένα αρχαίο σύμπλεγμα από τούνελ των Αμπσκάνι.
Ξαφνικά, ο Καθηγητής αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις: είναι συνεπαρμένος με τις δυνάμεις της Βασίλισσας και παρακινεί τον Κάρνμπυ να πάρει το μέρος του. Αλλά ο Κάρνμπυ μάχεται εναντίων του Καθηγητή. Καταφέρνει να καρφώσει ένα μυτερό αγκάθι μιας απόκρυφης συσκευής στην καρδιά του Καθηγητή, σκοτώνοντάς τον.
Ξαφνικά, ο Κάρνμπυ και η Αλίν ακούνε φασαρίες. Συναντούν τους πράκτορες του Bureau, οι οποίοι τους είχαν ακολουθήσει.
Όμως οι πράκτορες δεν ήταν μόνοι τους. Τα πλάσματα και η Βασίλισσα τους είχαν ακολουθήσει. Εκατοντάδες τέρατα μαζεύτηκαν από τον ορίζοντα μπροστά από το ορυχείο, για την επίθεση. Το Bureau χωρίς να το θέλει, οδήγησε την Βασίλισσα κατευθείαν στο νεκρικό φυλάκιο του Βασιλιά.
Καθώς οι πράκτορες πολεμούσαν να κρατήσουν τα πλάσματα μακρυά από το ορυχείο, ο Κάρνμπυ και η Αλίν ξεκινούσαν να βρουν τον Βασιλιά, βαθειά στις υπόγειες κατακόμβες. Αλλά δεν είχαν ιδέα για τους κινδύνους που βρίσκονταν μπροστά τους...

Παίζουν
Christian Slater
Edward Carnby
Τάρα Ρέιντ
Aline Cedrac
Στίβεν Ντορφ
Cmdr. Richard Burke
Φρανκ Τέρνερ
Sam Fischer
Μάθιου Walker
Prof. Lionel Hudgens
Γουίλ Σάντερσον
Agent Miles
Μαρκ Acheson
Captain Chernick
Ντάρεν Shahlavi
John Dillon
Karin Konoval
Sister Clara
Κραίγκ Bruhnanski
80's Sheriff (ως Craig Brunanski)
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551