Αναζήτηση
Ζαν Ντι Μπαρί: Η ερωμένη του Βασιλιά - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Ζαν Ντι Μπαρί: Η ερωμένη του Βασιλιά - iShow.gr
Είδος
Βιογραφία γαλλικής παραγωγής 2023
Διάρκεια
113'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Η Ζαν Βοβερνιέ, μια γυναίκα της εργατικής τάξης, αποφασισμένη να ανέβει κοινωνικά χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να ξεφύγει από τη φτωχή της κατάσταση. Ο αγαπημένος της, ο κόμης Ντι Μπαρί, που έγινε πλούσιος χάρη στις ερωτικές ίντριγκες της Ζαν, επιθυμεί να την παρουσιάσει στον βασιλιά και ενορχηστρώνει μια συνάντηση μέσω του σημαίνοντος δούκα του Ρισελιέ. Η συνάντηση ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες του: για τον Λουδοβίκο XV και τη Ζαν, είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Ακολουθεί σκάνδαλο.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Παραλειπόμενα

Μία από τις μόλις 3 γαλλικές ταινίες που γυρίστηκαν μέσα στο 2022 και είχαν μπάτζετ άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Το συνολικό κόστος σε δολάρια υπολογίστηκε στα 22,4 εκατομμύρια. Οι άμεσες όμως εισπράξεις στη Γαλλία ήταν απογοητευτικές, με μόλις 656 χιλιάδες εισιτήρια.

Η Maiwenn είχε δηλώσει πως ήθελε να κάνει αυτή την ταινία από το 2006, όταν και παρακολούθησε το Μαρία Αντουανέτα της Sofia Coppola. Είχε όμως ενδοιασμούς περί του αν ήταν ικανή για μια τέτοια ταινία, και εντέλει το αποφάσισε μόνο μετά το διάβασμα πολλών βιογραφιών της ντι Μπαρί και παρακολουθώντας κλασικές ταινίες εποχής, όπως το Μπάρι Λίντον (από εδώ εμπνεύστηκε και τη χρήση φιλμ 35 mm) και το Ο Θάνατος του Λουδοβίκου ΙΔ’ (του Albert Serra).

Για τον ρόλο του Λουδοβίκου, η δημιουργός έγραφε το σενάριο (επί τρία έτη) έχοντας κάποιον συγκεκριμένο γάλλο ερμηνευτή κατά νου. Όταν όμως του το πρότεινε, εκείνος απέρριψε αμέσως την πρόταση, λέγοντας ότι το “σινεμά είναι νεκρό” και ότι “μόνο το Netflix απέμεινε”. Το όνομα του δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Αλλά και στον επόμενο γάλλο ηθοποιό που έκανε κρούση, έμαθε ότι είχε προβλήματα υγείας. Απογοητευμένη, άρχισε να αναζητά κάποιον ανεξαρτήτου εθνικότητας, με τον πρώτο, έναν -επίσης άγνωστο- Αμερικανό, να αρνείται, και τον δεύτερο να είναι ο Johnny Depp. Κι ενώ η Maiwenn άρχισε να χάνει την πίστη της για το όλο σχέδιο, ο Depp είπε το ναι στην πρώτη τους συνάντηση, δίχως να έχει διαβάσει καν το σενάριο. Αλλά και μετά τη χαμένη δίκη του ηθοποιού με την εφημερίδα The Sun, η δημιουργός επικοινώνησε ξανά μαζί του φοβούμενος μήπως αποχωρήσει, αλλά τελικά ήταν ο Depp που φοβόταν μήπως απολύονταν…

Ο Louis Garrel είχε ανακοινωθεί στο αρχικό καστ, για άγνωστο ρόλο.

Ο Johnny Depp ερμηνεύει μιλώντας εξολοκλήρου γαλλικά για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αυτή ήταν και η επιστροφή του στα κινηματογραφικά πλατό μετά από 3 έτη.

Η Maiwenn δήλωσε ότι ήταν τόσο δύσκολο να διευθύνει τον εαυτό της ως Ντι Μπαρί, που ποτέ ξανά δεν θα στεφθεί πρωταγωνίστρια σε δικιά της ταινία.Το φιλμ άνοιξε το 76ο φεστιβάλ των Κανών, προβαλλόμενο εκτός συναγωνισμού. Την πρεμιέρα ακολούθησε 7λεπτο όρθιο χειροκρότημα, αν και ο ενθουσιασμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε στις κριτικές.

Μαϊουέν Λε Μπεσκό
Jeanne du Barry
Τζόνι Ντεπ
Louis XV
Benjamin Lavernhe
La Borde
Μελβίλ Πουπό
Comte du Barry
Ρόμπιν Renucci
Dumousseaux
Πιέρ Ρισάρ
Duc de Richelieu
Μαριάν Basler
Anne, la mère de Jeanne adolescente
Πασκάλ Γκρεγκορί
Emmanuel-Armand de Vignerot du Plessis
Καρολάιν Chaniolleau
Madame de la Garde
India Hair
Adélaïde de France
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551