Αναζήτηση
17 κορίτσια - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
17 κορίτσια - iShow.gr
Είδος
Δραματική ταινία γαλλικής παραγωγής 2011
Διάρκεια
90'
Συντελεστές
Παραγωγή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Δραματική
Στα 17 Κορίτσια δεκαεπτά έφηβες παίρνουν συλλογικά μια απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές όλων στη μικρή επαρχιακή πόλη τους. Γνωρίζοντας ότι θα έρθουν σε ρήξη με τους γονείς και δασκάλους τους και θα παρεξηγηθούν με τους συμμαθητές τους, αποφασίζουν να μείνουν όλες έγκυες ταυτόχρονα.
Trailer
Πληροφορίες
Μια ταινία των Ντελφίν & Μυριέλ Κουλέν

Ειδική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικό περιστατικό του 2008 που συνέβη σε μια πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η One from the Heart παρουσιάζει τη γαλλική ταινία αυτού του καλοκαιριού, τα 17 Κορίτσια των Ντελφίν & Μυριέλ Κουλέν. Το πολυταξιδεμένο και βραβευμένο ντεμπούτο θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους Δεξαμενή και Λαϊς/Ταινιοθήκη στις 19 Ιουλίου του 2012. Τα 17 Κορίτσια προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ενθουσιάζοντας το κοινό και καταφέρνοντας να αποσπάσουν την Ειδική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ αποτελούμενη από τους Βασίλη Αλεξάκη (Πρόεδρος), Μισέλ Δημόπουλο, Αμάντα Λιβανού, Γιώργο Τσεμπερόπουλο και Κλεμάνς Ποεζί.

Η προβολή της ταινίας έγινε παρουσία της μιας εκ των σκηνοθετών Μυριέλ Κουλέν, την οποία παρουσίασαν στο κοινό μαθητές του Ελληνογαλλικού Λυκείου «Ευγένιος Ντελακρουά» που ξεχώρισαν την ταινία ως μία από τις αγαπημένες τους της φετινής διοργάνωσης. Η Μυριέλ Κουλέν αποκάλυψε την ιδιαίτερή της σχέση με την Ελλάδα, την οποία θεωρεί δεύτερή της πατρίδα και την έχει καταγράψει σε μια σειρά από ντοκιμαντέρ.

Οι αδερφές Ντελφίν & Μυριέλ Κουλέν διαβάζοντας για το περιστατικό αποφάσισαν να μεταφέρουν τη δράση στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την πόλη Λοριάν, ένα λιμάνι που πριν δεκαετίες είχε ζήσει τις δόξες του αλλά πλέον παρακμάζει και οι νέοι δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για μια ζωή διαφορετική από αυτήν των γονέων τους. Θέλησαν να σκιαγραφήσουν τα πορτρέτα μιας παρέας κοριτσιών που έρχονται αντιμέτωπα με μια βιαστική ενηλικίωση. Στα 17 Κορίτσια πρωταγωνιστούν η φιλία των εφηβικών μας χρόνων, η ομορφιά της νεότητας και η ανακάλυψη της δύναμης του σώματος.

Η ταινία, μια παραγωγή του Ντενί Φρίντ του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τις ταινίες των αδερφών Νταρντέν, ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα εφηβικά χρόνια: «Από την απελπισία στο δυνατό γέλιο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αρκεί ένας φίλος να είναι δίπλα σου». Τα 17 Κορίτσια έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο περσινό Φεστιβάλ Καννών στο τμήμα Semaine de la Critique. Ταξίδεψαν σε διεθνή φεστιβάλ και εξασφάλισαν διανομή σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συμμετέχουν
Λουίζ Γκρίνμπεργκ
Camille
Κάρλο Μπράντ
Le proviseur
Έσθερ Γκαρέλ
Flavie
Roxane Duran
Florence
Νοεμί Λβόβσκι
L'infirmière scolaire
Φλοράνς Τομασάν
La mère de Camille
Άρθουρ Verret
Tom
Lionel Gonzalez
Le prof de maths
Benoît Carré
Le prof de philo
Achache Samuel
Le pion
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551