Αναζήτηση
Ο πόλεμος των κουμπιών - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ο πόλεμος των κουμπιών - iShow.gr
Είδος
Οικογενειακή ταινία γαλλικής παραγωγής 2011
Διάρκεια
95'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Υπόθεση
Οικογενειακή
Σ’ ένα χωριό της Νότιας Γαλλίας, το 1957, μια ομάδα αγοριών - ηλικίας 7 έως 14 ετών - κηρύσσει πόλεμο εναντία στους ορκισμένους εχθρούς της, τα παιδιά του γειτονικού χωριού. Ένας πόλεμος τιμής και πίστης που έχει παραμείνει ζωντανός για πολλές γενιές, όπου ο εξευτελισμός με το ξήλωμα των κουμπιών είναι η πιο τρομακτική ήττα. Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως να είσαι σε έναν στρατό πιτσιρίκων, να δίνεις μάχες και να μην βρίσκεις τον μπελά σου, όταν γυρίζεις σπίτι με σκισμένα ρούχα και χαμένα κουμπιά.
Πληροφορίες
Ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, το "Ο Πόλεμος των Κουμπιών" του Λουί Περγκό, έρχεται στην μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Γιαν Σαμιουέλ ("Αγάπα Με Αν Τολμάς"). Το μυθιστόρημα αυτό πρωτοεκδόθηκε το 1912, έχει ανατυπωθεί περισσότερες από τριάντα φορές κι έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, όπως Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Πρωταγωνιστούν οι Αλέν Σαμπά ("Αστερίξ & Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα"), Ματίλντ Σινιέ και Έρικ Ελμοσνίνο.


Λίγα Λόγια από τον Σκηνοθέτη

Όταν οι παραγωγοί της One World Films με προσέγγισαν με την πρόταση για να μεταφέρω στον κινηματογράφο τον "Πόλεμο Των Κουμπιών" του Λουί Περγκό, σκέφτηκα αμέσως "Συναγερμός κλασικού!". Ειδικά από την στιγμή που η κινηματογραφική διασκευή του Ιβ Ρομπέρ έχει μείνει στην Ιστορία. Ερώτηση #1: Γιατί να διασκευαστεί ξανά; Ερώτηση #2: Πώς; Βυθίστηκα λοιπόν στη σχεδόν μυθική ιστορία με όσο το δυνατόν περισσότερη ταπεινότητα. Προφανώς ήταν πειρασμός για μένα η πρόκληση αυτή, αλλά έπρεπε να προσθέσω κάτι δικό μου. Σε τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες ταινίες μου, είχα να κάνω με το θέμα της παιδικής ηλικίας από διαφορετικές πλευρές: συμφιλίωση παιδιού με ενήλικο ("Το Γράμμα Που Άλλαξε τη Ζωή Μου"), παιδική ηλικία που μεταφέρεται στην ενηλικίωση ("Αγάπα Με Αν Τολμάς"), ακόμα κι η μετα-θάνατον ζωή ενός παιδιού/φάντασματος ("The Great Ghost Rescue", που είναι στο στάδιο του post-production)... Οπότε με την ταινία αυτή θα μπορούσα να κλείσω το θέμα που έχει αποτελέσει τη βάση για την καριέρα μου ? τη δημοκρατία των παιδιών. Πώς τα παιδιά αντιλαμβάνονται την ευθύνη, την κοινωνία, την ισότητα; Ακόμα περισσότερο όμως από την παιδική ηλικία, υπάρχει άλλο ένα θέμα που έχει αποτελέσει τη δομή των σεναρίων μου ? οι γυναίκες και η θηλυκότητα.

Κουβαλώντας λοιπόν τους δύο αυτούς πυρσούς, είχα ένα ξεκάθαρο όραμα για το ποια θα μπορούσε να είναι η κεντρική κλωστή στην κινηματογραφική διασκευή του "Πολέμου των Κουμπιών": μια διασκεδαστική ταινία γεμάτη ελευθερία. Μια ανάσα ζωής και ιδεαλισμού... Δίνοντας ξανά στα παιδιά μια γεύση αυθεντικών απολαύσεων σε έναν κόσμο που διαμορφώνεται αποκλειστικά σύμφωνα με τη θέλησή τους... Δίνοντας ξανά στη φύση μια ιδέα θαυμασμού... και επανεφεύροντας το μυστήριο, τα μυστικά και την τόλμη των παιδιών σε μια μακραίωνη μάχη ανάμεσα σε αγόρι και κορίτσι, ενήλικο και παιδί.

Συμμετέχουν
Ερίκ Ελμοσνινό
Maître Merlin
Mathilde Seigner
La mère de Lebrac
Φρεντ Testot
Le père Simon
Αλέν Σαμπά
Monsieur Labru
Vincent Bres
Lebrac
Salomé Lemire
Lanterne
Théo Bertrand
L'Aztec
Tristan Vichard
Tigibus
Λουίς Λεφέμπβρ
Camus
Victor Le Blond
Bacaillé
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551