Αναζήτηση
Οι Δύο Όψεις του Ξυραφιού - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Οι Δύο Όψεις του Ξυραφιού - iShow.gr
Είδος
Θρίλερ γαλλικής παραγωγής 2022
Διάρκεια
116'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Στο Παρίσι, η Σάρα βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα σε δυο άντρες: ο ένας είναι ο σύντροφος της στη ζωή, ο Ζαν, και ο άλλος είναι ο καλύτερος του φίλος και άλλοτε εραστής της

Οι Ζιλιέτ Μπινός και Βενσάν Λιντόν υποδύονται ένα ζευγάρι που βλέπει τον ισχυρό δεσμό του να κλονίζεται από την επιστροφή του προηγούμενου συντρόφου της Μπινός και άλλοτε κολλητού του Λιντόν –τον οποίο είχε εγκαταλείψει για τον φίλο του.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Το ερωτικό αυτό θρίλερ απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου,  ενώ προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στις Νύχτες Πρεμιέρας (Tα αγαπημένα των Φεστιβάλ / Festival darlings).

Η σκηνοθέτρια εστιάζει κυρίως στην ηρωίδα και τον σύζυγό της, που ζουν μαζί για μία δεκαετία, καλύπτοντας με ένα πέπλο μυστηρίου τον «εισβολέα» στην σχέση, που μόνο προς το τέλος της ταινίας αποκαλύπτεται ως τρισδιάστατος χαρακτήρας -μία σκόπιμη επιλογή που αφήνει πολλά στην φαντασία, εστιάζοντας  κυρίως στην ψυχοσύνθεση και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις της ηρωίδας, και στη σχέση της με τον τωρινό σύντροφό της, που αν και φαινομενικά υποδειγματική, αίφνης κλυδωνίζεται.

Πώς γίνεται μία παθιασμένη, και καθόλου τελματωμένη, σχέση, που βασίζεται σε μια αρμονική καθημερινότητα και στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, να “ακυρώνεται” μέσα σε λίγα λεπτά, δίνοντάς τη θέση της στο ψέμα και την προδοσία;  Γίνεται να αγαπάς ταυτόχρονα δύο άντρες; αναρωτιέται η Κλερ Ντενί, που γνωρίζει καλά να κλιμακώνει την ένταση και την ίντριγκα, και η οποία ρίχνει όλο το βάρος στην εκφραστική -και εδώ άκρως αινιγματική- μορφή της πάντα γοητευτικής Ζιλιέτ Μπινός. Εξίσου πολυδιάστατη, η ερμηνεία του Βενσάν Λιντόν καθηλώνει τον θεατή.  

Ένα κοχλάζον ερωτικό δράμα με θέμα τα πάθη σε εκκρεμότητα και τα επαναλαμβανόμενα λάθη, με τους δυο σούπερ-σταρ του γαλλικού σινεμά να παίζουν για πρώτη φορά μαζί, σε δύο ερμηνείες κλάσης που φλογίζουν σε εσωτερικούς κυρίως χώρους…

Η Κλερ Ντενί εμπνεύστηκε την ταινία, μαζί με την συνεργάτιδα της Κριστίν Ανγκό, την περίοδο της πανδημίας «όταν ήμασταν όλοι σε κατ’ οίκον περιορισμό», όπως λέει. «Διασκευάσαμε το βιβλίο της Kριστίν “Un tournant de la vie”.»

Juliette Binoche
Sara
Βίνσεντ Lindon
Jean
Grégoire Κόλιν
François
Bulle Ogier
Nelly
Issa Perica
Marcus
Άλις Houri
Employée Tribunal de commerce
Μπρούνο Podalydès
Invité inauguration
Λόλα Créton
Lola
Ρίτσαρντ Courcet
Employé de poste
Πιέρ Hiessler
Le voisin au chien
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551