Αναζήτηση
Οδηγός για Ζευγάρια - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Οδηγός για Ζευγάρια - iShow.gr
Είδος
Κωμωδία γαλλικής παραγωγής 2021
Διάρκεια
102'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Κωμωδία
Αντιμέτωποι με τις φαντασιώσεις τους, έξι ζευγάρια προσπαθούν να εξερευνήσουν τις κρυμμένες πλευρές της ερωτικής τους ζωής. Έξι ερωτήσεις σχετικά με την πρόσβαση στην ευχαρίστηση. Από το παιχνίδι ρόλων έως την αποχή, μέσω έκθεσης, έξι ξεχωριστές ιστορίες με το ίδιο κεντρικό ερώτημα σχετικά με την σεξουαλική επιθυμία, τόσο του ενός όσο και του άλλου.   
Trailer
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Ένα εκρηκτικό γυναικείο καστ που απαρτίζουν η Μόνικα Μπελούτσι, η Καρόλ Μπουκέ και η Καρίν Βιάρ.

Αν και οι σκηνοθέτες της ταινίας, Νταβίντ και Στεφάν Φοενκινός, είχαν ξεκινήσει να δουλεύουν σε άλλο πρότζεκτ, η ιδέα για μια ταινία με θέμα της ερωτικές φαντασιώσεις τους κέντρισε γρήγορα το ενδιαφέρον. Βασιζόμενοι σε μια αυστραλιανή ταινία που του παρουσίασαν οι παραγωγοί,  τα δύο αδέρφια δούλεψαν το σενάριο, άλλαξαν τη δομή μερικών σκετς και πρόσθεσαν νέα. Αμέσως, άρχισαν να αναδύονται οι προοπτικές για ενδιαφέρουσες αφηγηματικές προσεγγίσεις με έντονο κωμικό στοιχείο. Και αυτό, τους ώθησε να ξεπεράσουν κάποια όρια, ακόμα και ταμπού.

Πώς όμως προσεγγίζεις τον αχανή κόσμο των φαντασιώσεων; Με ποια κριτήρια επιλέγεις σε ποιες θα εστιάσεις και ποιες θα αγνοήσεις; Σύμφωνα με τους δύο σκηνοθέτες, «Δουλέψαμε ως κοινωνιολόγοι, παίρνοντας πληροφορίες από ειδικούς, αλλά και το ίντερνετ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε μια λίστα με 250 φαντασιώσεις που θεωρούνται ακόμα διαστροφές από την ιατρική. Ο βασικός μας στόχος ήταν να παραμείνουμε όσο το δυνατόν πιο αληθοφανείς γίνεται. Όσο περίεργη και αν ήταν η συνθήκη, η ταύτιση θα έπρεπε πάντα να μας επιτρέπει να κατανοούμε τι περνάνε οι χαρακτήρες. Ανεξαρτήτως αν το θέαμα μας εξάπτει, μας ενοχλεί ή μας ξεσηκώνει».

Μιλώντας για το πώς προσέγγισαν κάθε ιστορία, οι σκηνοθέτες σχολιάζουν πως δεν αντιμετώπισαν την καθεμιά σαν μικρού μήκους ταινία, αλλά ως μυθιστόρημα. «Μας ενδιέφερε λιγότερο η κατάληξη, η όποια ανατροπή, και περισσότερο τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη φαντασίωση: Θα μπορούσα να το κάνω αυτό; Πώς θα αντιδρούσα σε μια τέτοια συνθήκη; Στην ταινία, κάποιοι χαρακτήρες διαχειρίζονται εξαιρετικά τις επιθυμίες του, άλλοι προσπαθούν να τις μοιραστούν, ενώ άλλοι να την απωθήσουν. Η σχέση που έχουμε με τη σεξουαλικότητά αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά μας».

Λίγο αργότερα προσθέτουν σχετικά με τον εντοπισμό του κατάλληλου ρυθμού, τόνου και της σωστής αισθητικής, «Παρ’ ότι όλες οι ιστορίες ξεχωρίζουν, θέλαμε να διατηρήσουμε έναν ενιαίο τόνο. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε με προσοχή κάθε μετάβαση, ώστε να διατηρηθεί η αίσθηση της ροής. Μας έγινε εμμονή. Βέβαια, έπρεπε και η κάθε ιστορία να έχει τα δικά της γνωρίσματα. Οπότε η κάθε μία διαθέτει τη δικιά της γεωγραφία, το δικό της χρώμα. Σχετικά με τις τοποθεσίες, την ατμόσφαιρα, τις γενιές, το κοινωνικό και το πολιτισμικό υπόβαθρο, επιλέξαμε συνειδητά να υπάρχει πολυπολιτισμικότητα, αφού όλοι έχουν φαντασιώσεις!».

#LesFantasmes #MonicaBellucci #CaroleBouquet

Συμμετέχουν
Ντενί Πονταλιντές
Vincent Lebrun
Σούζαν Κλεμάν
Louise Lebrun
Mathys Barbedette
Maxime Lebrun
Pauline Clement
Ismène
Gael Kamilindi
Gaël
Jérémie Lippmann
Le prof de théâtre
Aymeric Cormerais
Le commissaire
Fabien Caleyre
Le patron
Nicolas Bedos
Romain
Σελίν Σαλέτ
Lisa
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551