Αναζήτηση
Ένα Σαββατοκύριακο - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Ένα Σαββατοκύριακο - iShow.gr
Είδος
Μαύρη κωμωδία γαλλικής παραγωγής 1967 σε επανακυκλοφορια
Διάρκεια
105'
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Μουσική
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Μαύρη κωμωδία
Ο Ρολάν και η Κορίν, ένα ζευγάρι μεσοαστών που ο καθένας τους έχει κρυφή ερωτική ζωή και ο ένας σχεδιάζει τη δολοφονία του άλλου, ξεκινούν ένα ταξίδι με αυτοκίνητο προς το πατρικό της γυναίκας στην εξοχή, προκειμένου να εξασφαλίσουν (φτάνοντας ακόμη και στο φόνο) την κληρονομιά από τον ετοιμοθάνατο πατέρα της. Το ταξίδι θα πάρει τις διαστάσεις εφιαλτικής περιπλάνησης, εξ αιτίας του μποτιλιαρίσματος που οφείλεται στην μαζική έξοδο του Σαββατοκύριακου….
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία που κέρδισε υποψηφιότητα για το Χρυσό Λέοντα στο 18ο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Ένα έργο ορόσημο που ορισμένοι κριτικοί θεωρούν ως τη σημαντικότερη ταινία της δεκαετίας του 1960, μια ανελέητη κριτική στη σύγχρονη αστική κοινωνία και στους εκπροσώπους της.

Η ταινία πέτυχε να συγκριθεί με την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και τα έργα του μαρκησίου de Sade!

Σύμφωνα με τον διάσημο αργεντινό συγγραφέα Julio Cortazar, ο Godard πήρε την ιδέα από ένα τρίτο πρόσωπο, αγνοώντας ότι αυτή βασίζονταν στο έργο του. Την ίδια μάλιστα εποχή, ετοιμάζονταν να γίνει ταινία στη Μεγάλη Βρετανία.

Για να στηθεί κινηματογραφικά το 300ων μέτρων μποτιλιάρισμα χρειάστηκε προεργασία μίας εβδομάδας, ώστε να βρεθεί το πού θα κινηθούν οι κάμερες. Το γύρισμα της όμως ολοκληρώθηκε μέσα στην ίδια ημέρα.

Έσχατη ταινία του Godard πριν ασπαστεί -και- επίσημα τον μαρξισμό-λενινισμό.

Ο Luigi Comencini διασκεύασε κι αυτός το 1979 το διήγημα του Julio Cortazar, με τους Alberto Sordi, Annie Girardot, Fernando Rey, Marcello Mastroianni, Stefania Sandrelli, Ugo Tognazzi, Miou-Miou και Gerard Depardieu. Ο τίτλος ήταν Το Μεγάλο Μποτιλιάρισμα (L’Ingorgo).


Συμμετέχουν
Μιρέιγ Νταρκ
Corinne Durand
Ζαν Γιανί
Roland Durand
Ζαν- Πιέρ Καλφόν
Le chef du Front de Libération de la Seine et Oise
Blandine Jeanson
Emily Bronte
Ζαν-Πιερ Λεό
Saint-Just
Ντάνιελ Pommereulle
Joseph Balsamo
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551