Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.
Πρώτη κινηματογραφική διασκευή του διάσημου έργου της Agatha Christie, που είχε εκδοθεί το 1939. Είχε όμως πρώτα μεταφερθεί ως θεατρικό το 1943, κι από εκείνη την εκδοχή πήρε η ταινία το φινάλε της.
Το βιβλίο είχε κυκλοφορήσει στη Βρετανία με τίτλο Ten Little Niggers, αλλά οι αμερικανοί εκδότες είχαν ξεκαθαρίσει ότι με έναν τέτοιο τίτλο το βιβλίο δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ στις ΗΠΑ. Έτσι βγήκε εκεί ως Ten Little Indians. Από τη δεκαετία του 1970, οι επανεκδόσεις του προτιμούσαν τον τίτλο της ταινίας του Rene Clair. Ενώ όμως οι αμερικανοί διανομείς του φιλμ επέμεναν να τιτλοφορηθεί η ταινία με τον ίδιο τίτλο και στη Βρετανία, εκεί προτιμήθηκαν αμφότεροι οι δύο πρώτοι.
Παρότι η ταινία άνηκε σε μεγάλο στούντιο, την 20th Century Fox, τα δικαιώματα της μετατράπηκαν σε ελεύθερης διάθεσης. Αυτό οδήγησε στην εμφάνιση πολλαπλών εκδοχών σε βίντεο, από τις οποίες λίγες είχαν καλή ποιότητας εικόνας. Μία από αυτές ήταν χρωματισμένη.