Αναζήτηση
Παζολίνι - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Παζολίνι - iShow.gr
Είδος
Δραματική ταινία γαλλικής παραγωγής 2014
Διάρκεια
86'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Βιογραφία
Δραματική
Νοέμβριος 1975. Σε μία διεφθαρμένη Ιταλία, όπου ο φόβος της αλήθειας και του πάθους βασιλεύει, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι, ο οποίος ολοκληρώνει το αριστούργημα του SALO, καταγγέλλει και επιτίθεται διαρκώς στους πολιτικούς της χώρας του, γράφοντας οργισμένα άρθρα, τα οποία τελικά βάζουν την ζωή του σε κίνδυνο. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της ζωής του ο Παζολίνι περνά τις ώρες του με την πολυαγαπημένη του μητέρα και αργότερα με τους καλούς του φίλους, πριν τελικά μπει στην Alpha Romeo του για την αναζήτηση νυχτερινών περιπετειών στην Αιώνια Πόλη. Την αυγή βρίσκεται νεκρός σε μια παραλία στην Όστια, στα περίχωρα της Ρώμης.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Μια βιογραφική ταινία για την τελευταία μέρα του μεγάλου Ιταλού δημιουργού Πιέρ Πάολο Παζολίνι και τη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τον θάνατό του. Ο Παζολίνι είναι το σύμβολο μια τέχνης, η οποία μάχεται εναντίον της εξουσίας. Τα γραπτά του είναι σκανδαλώδη, οι ταινίες του λογοκρίνονται, πολλοί άνθρωποι τον αγαπούν και πολλοί τον μισούν.

Σε αυτήν τη σαν σε όνειρο ταινία, σε μίξη πραγματικότητας και φαντασίας, ο Έιμπελ Φεράρα ξαναδημιουργεί την τελευταία μέρα της ζωής αυτού του σπουδαίου ποιητή, με τον συχνό συνεργάτη του Γουίλεμ Νταφόε.
Όσο αυτό ήταν δυνατό χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες τοποθεσίες στις οποίες συνέβησαν τα πραγματικά γεγονότα, και τα προσωπικά αντικείμενα και ρούχα του Παζολίνι που παραχώρησαν συγγενείς και φίλοι του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Νταφόε «Όλα αυτά τα κειμήλια έχουν εξαιρετική δύναμη και μαγεία, και βοηθούν να έρθεις σε επαφή με το παρελθόν. Είμαι σαν ένα μέντιουμ που με προσεκτικές κινήσεις καλώ κάτι να εμφανιστεί».


Διεθνής Τύπος

• «Ο Γουίλεμ Νταφόε είναι εξαιρετικός στον ρόλο του φημισμένου Ιταλού σκηνοθέτη που πέθανε μυστηριωδώς το 1975, σε μία ταινία που μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη του Φεράρα μέχρι στιγμής.», The Guardian

• «Ο Γουίλεμ Νταφόε λάμπει σκοτεινά στην ιστορία του Έιμπελ Φεράρα μιας καταδικασμένης ιδιοφυίας.», London Evening Standard

• «Μια αδιαμφισβήτητα εκπληκτική ερμηνεία από τον Γουίλεμ Νταφόε, η καλύτερη του εδώ και χρόνια.», CineVue
Συμμετέχουν
Willem Dafoe
Pier Paolo Pasolini
Ρικάρντο Σκορμάτζιο
Ninetto Davoli
Ninetto Davoli
Epifanio
Valerio Mastandrea
Nico Naldini
Maria Medeiros
Laura Betti
Adriana Asti
Susanna Pasolini
Φραντσέσκο Siciliano
Furio Colombo
Αντρέα Bosca
Andrea Fago
Τζάντα Κολαγκράντε
Graziella Chiarcossi
Damiano Tamilia
Pino Pelosi
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551