Αναζήτηση
Η ζωή της Αντέλ - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Η ζωή της Αντέλ - iShow.gr
Είδος
Αισθηματικό δράμα γαλλικής, βέλγικης και ισπανικής συμπαραγωγής 2013
Διάρκεια
177'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Αισθηματική
Δραματική
Η Αντέλ (Adele Exarchopolous), μαθήτρια λυκείου, 15 χρονών, ονειρεύεται να βρει τον έρωτα και αρχίζει να εξερευνά την σεξουαλική της ταυτότητα. Η σχέση της με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος, χωρίς ποτέ να της προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που λαχταρά να ανακαλύψει. Η ζωή της ανατρέπεται από τη στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Έμμα (Lea Seydoux), ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος, αλλά και αγάπη. Η Έμμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει τη ταυτότητα της σαν ενήλικη γυναίκα.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Ο Abdellatif Kechiche για ακόμη μια φορά μετά το "Games of Love and Chance" επιστρέφει στην εξερεύνηση της εφηβικής περιόδου και των πρώτων ερωτικών ανακαλύψεων. Η σκηνοθετική του μαεστρία, επιβεβαιώνεται στη δημιουργική διαχείριση της χρονικής διάρκειας της ταινίας, η οποία επιτρέπει όχι μόνο την εξέλιξη των χαρακτήρων, αλλά και την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων και εντάσεων.

"Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ (Κεφάλαια 1&2)" αποτελεί μια αφοπλιστικά ανθρώπινη ταινία, η οποία αποτυπώνει με ειλικρίνεια το ταξίδι προς την ενηλικίωση - συναισθηματική και ερωτική, αλλά και τον προσδιορισμό της σεξουαλικής ταυτότητας. Μια ιστορία αγάπης που ξεπερνά κάθε σύνορο.

Η Lea Seydoux στο ρόλο της Έμμα γοητεύει και τους πιο διστακτικούς και επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά τις ερμηνευτικές τις δυνατότητες.
Ωστόσο, η Adele Exarchopolous στον ομώνυμο ρόλο, είναι εκείνη που κλέβει την παράσταση και αναδεικνύεται ως η ηθοποιός αποκάλυψη του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών 2013.

Εμπνευσμένη από το κόμικ "Le bleu est une couleur chaud" της Julie Maroh, των εκδόσεων Glenat. Η ελληνική έκδοση του κόμικ θα κυκλοφορήσει τέλη Οκτωβρίου, με τον τίτλο «Το Μπλε είναι το Πιο Ζεστό Χρώμα», από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

«Η ταινία του Κεσίς διαρκεί τρεις ώρες και το μόνο πρόβλημα με αυτό είναι ότι θα ήθελα, πολύ ευχαρίστως να το παρακολουθώ για ακόμα επτά ώρες», Robbie Collin - The Telegraph

«Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, πολύ περισσότερο επειδή το φιλμ καταφέρνει να δώσει την εντύπωση πως μεταφέρει μία στενή προσέγγιση της καθαρής πραγματικότητας», Jonathan Romney - Screen International

«Μια ερωτική οδύσσεια από τον Αμπντελαντίφ Κεσίς γίνεται το παγκοσμίως, πιο αγαπημένο φιλμ στις Κάννες 2013», David Jenkins - Little White Lies
Συμμετέχουν
Λέα Σεντού
Emma
Αντέλ Εξαρχόπουλος
Adèle
Salim Kechiouche
Samir
Aurélien Recoing
Le père d'Adèle
Κάθριν Salee
La mère d'Adèle
Μπέντζαμιν Siksou
Antoine
Mona Walravens
Lise
Alma Jodorowsky
Béatrice
Jeremie Laheurte
Thomas
Αν Loiret
La mère d'Emma
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551