Αναζήτηση
Σουήτ Μούβι - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Σουήτ Μούβι - iShow.gr
Είδος
Κωμωδία γαλλικής παραγωγής 1974 σε απαναπροβολή
Διάρκεια
98'
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Μουσική
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Η ιστορία δύο γυναικών: από τη μια η Μις Καναδάς, μια παρθένα που κερδίζει σε έναν σουρεάλ διαγωνισμό ομορφιάς που έχει ως έπαθλο τον γάμο με έναν πολυεκατομμυριούχο, και από την άλλη μιας καπετάνισσας ενός καραβιού που έχει στην πλώρη το κεφάλι του Καρλ Μαρξ και είναι γεμάτο ζάχαρη…
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Το αρχικό σενάριο αφορούσε μόνο τη Μις Καναδάς, αλλά η Carole Laure εγκατέλειψε στα μισά τα γυρίσματα, αισθανόμενη ολοένα και πιο αηδιασμένη με αυτά που χρειάζονταν να κάνει για τον ρόλο της. Έτσι, ο Makavejev ανακατασκεύασε το σενάριο, γράφοντας και το κομμάτι με την καπετάνισσα, ώστε να ολοκληρωθεί η ταινία. Το 2022, η Laure επανήλθε στο ζήτημα, αναφερόμενη ακόμα και σε εγκληματικές απειλές εναντίον της, ενώ εξαρχής είχε αντιδράσει αρνητικά που ο σκηνοθέτης τοποθέτησε σωσία της για τις σκηνές που εκείνη είχε αρνηθεί να λάβει μέρος.

Πρόκειται για μία από τις πλέον κατακριμένες λόγω του θέματος τους ταινία, παρουσιάζοντας επί της οθόνης κοπρολαγνεία, εμετοφιλία, υπόνοια παιδοφιλίας, αλλά και αρχειακό υλικό λειψάνων από τη σφαγή στο πολωνικό Κατίν. Πολλές χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, δεν επέτρεψαν την προβολή της, ενώ σε άλλες το ψαλίδι στο υλικό ήταν έντονο. Αντίθετα στη Σουηδία ο μόνος περιορισμός ήταν η απαγόρευση σε κοινό από 15 ετών και κάτω.

Η πολωνή Anna Prucnal υπέστη απαγόρευση επανεισόδου στη χώρα της για 15 έτη.Στην Ιταλία το ντουμπλάρισμα της ταινίας είχε επιμεληθεί ο Pier Paolo Pasolini.

Μέχρι και το 2007, που η Criterion κυκλοφόρησε το φιλμ σε DVD, ήταν πολύ δύσκολο για κάποιον να βρει και να παρακολουθήσει την ταινία μετά την αρχική της προβολή στις αίθουσες.

Ανάμεσα στις συνθέσεις του Χατζιδάκι, υπάρχει και το περίφημο τραγούδι Τα Παιδιά Κάτω στον Κάμπο, με ερμηνεύτρια τη Μαρία Κάτηρα. Η ίδια ακούγεται και στο Το Καλοκαίρι θα Θερίσουμε, γραμμένο το 1945 για το ομώνυμο θεατρικό του Αλέξη Δαμιανού. Επίσης, η Anne Lonnberg ερμηνεύει το Is There Life on the Earth?, σε στίχους δικούς της και του Makavejev.

Κάρολ Laure
Miss 1984 / Miss Canada
Πιέρ Clementi
Potemkin Sailor
Άννα Prucnal
Anna / Capitaine
Sami Frey
El Macho
Τζέιν Mallett
Mrs. Alplanalpe / Aristote's mother
Ρόι Callender
Jeremiah / Mrs. Alplanalpe's bodyguard
Τζον Βέρνον
Aristote / M. Kapital
Hansi Roll
Therese Schulmeister
Ρενάτα Steiger
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551