Αναζήτηση
Μια ξεχωριστή συμμορία - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Μια ξεχωριστή συμμορία - iShow.gr
Είδος
Δράμα γαλλικής παραγωγής 1964 σε επανακυκλοφορία
Διάρκεια
97'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Δραματική
Αναγνωρισμένη ως μια από τις πλέον αντιπροσωπευτικές ταινίες του Γάλλου δημιουργού, το «Bande A Part» αποτελεί την Γκονταρική εκδοχή του αμερικανικού γκανγκστερικού φιλμ. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης το είχε περιγράψει ως εξής: «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων συναντά τον Φραντς Κάφκα»
Η Οντίλ γνωρίζεται με δυο επίδοξους εγκληματίες, τον Άρθουρ και τον Φραντς, στην τάξη των Αγγλικών. Κάποια στιγμή θα αναφέρει στον Φραντς ότι στη βίλα που ζει μαζί με την θεία της Βικτόρια και έναν κύριο, τον Στολτζ, βρίσκεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι δυο άνδρες θα πείσουν την Οντίλ να τους βοηθήσει να κλέψουν το ίδιο της το σπίτι…
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Παραλειπόμενα

Ο ίδιος ο Godard το είχε περιγράψει ως “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων συναντάει τον Franz Kafka”.

Το φιλμ είχε ολοκληρωθεί μέσα σε 24 ημέρες.

Ο χαρακτήρας της Anna Karina έχει το όνομα της Odile Monod, της μητέρας του σκηνοθέτη.

Ως μεγάλος φαν της ταινίας, ο Quentin Tarantino ονόμασε την εταιρία του, A Band Apart, από τον εν λόγω τίτλο. Σύμφωνα πάλι με τον ίδιον, ισχυρή ήταν η επιρροή της ταινίας αυτής στο Reservoir Dogs.

Στην ταινία Οι Ονειροπόλοι (2003) του Bernardo Bertolucci υπάρχει μια σκηνή φόρος τιμής στην αντίστοιχη εδώ του Λούβρου.

Το μπάτζετ του είχε υπολογιστεί στα 120 χιλιάδες δολάρια, με τις εισπράξεις να μην καταφέρνουν να το υπερκαλύψουν. Ειδικά στη Γαλλία ήταν λίγοι αυτοί που το είδαν σε πρώτη προβολή. Αυτό δεν στέρησε από το φιλμ τη θρυλική του φήμη.

Μουσικά Παραλειπόμενα

Η μουσική, μια μίξη R&B και σόουλ, έμελλε να μείνει κλασική. Συνοδεύει και την περίφημη σκηνή του χορού στο καφέ, που οι ηθοποιοί ονόμασαν “χορός του Μάντισον”, μια και ήταν ήδη ένας δημοφιλής χορός στις ΗΠΑ από την προηγούμενη δεκαετία (παρόλα αυτά, οι δυο αυτοί χοροί μοιάζουν μόνο σε λίγα σημεία). Αυτή η σκηνή επηρέασε άμεσα την αντίστοιχη με τους Uma Thurman και John Travolta στο Pulp Fiction, και όχι μόνο. Πέρα από την έβδομη τέχνη, αναπαράχθηκε και από τους Nouvelle Vague το 2006 στο βίντεο-κλιπ του Dance with Me, από το άλμπουμ με τίτλο… Bande a Part.

Συμμετέχουν
Άννα Karina
Odile
Danièle Girard
English Teacher
Louisa Colpeyn
Madame Victoria
Σαντάλ Darget
Arthur's Aunt
Sami Frey
Franz
Κλοντ Brasseur
Arthur
Georges Staquet
Le légionnaire
Έρνεστ Menzer
Arthur's Uncle
Jean-Claude Rémoleux
L'élève buveur d'alcool
Μισέλ Delahaye
Le portier
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551