Η καλλιέργεια των baby leaves ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια κι έκτοτε καταγράφει συνεχή ανοδική πορεία. Επισκεπτόμαστε την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου λειτουργεί μία από τα μεγαλύτερες μονάδες για την παραγωγή και τυποποίηση baby leaves. (2024)
Προϊόν κυρίως με εξαγωγικό προσανατολισμό, το σπαράγγι αποτελεί μια καλλιέργεια με μακρά παράδοση. Αν και η ενασχόληση των αγροτών με το προϊόν ακολουθεί πορεία συρρίκνωσης, υπάρχουν 'θύλακες' αντίστασης, που αναπτύσσουν την καλλιέργεια. (2024)
Η αλιεία στην Ελλάδα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, διαδραματίζει κομβικό ρόλο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καλύπτοντας ένα μέρος της ζήτησης που υπάρχει από το καταναλωτικό κοινό, αλλά και τη βιομηχανία κονσέρβας για αφρόψαρα. (2024)
Νωπή ή αποξηραμένη, σε φλούδες τύπου καρπάτσιο ή σε μορφή πατέ, η τρούφα, μελανόμορφη ή λευκή, είναι ένα γαστρονομικό καρύκευμα, που απογειώνει τις γεύσεις. (2024)
Η ωρίμανσή του συμπίπτει με την έλευση του καλοκαιριού. Το απολαμβάνουμε νωπό, ή μεταποιημένο σε μορφή χυμού, μαρμελάδας και ως συστατικό στη ζαχαροπλαστική. Η βιομηχανία τροφίμων το προτιμά κατεψυγμένο, για χρήση σε διάφορες παρασκευές. (2024)