Αναζήτηση
Ο κόσμος των Ελλήνων - iShow.gr
Ο κόσμος των Ελλήνων
Σήμερα αντιμετωπίζουμε τον Τρωικό Πόλεμο ως μύθο. Για τους αρχαίους Έλληνες, όμως, ίσως αυτή η ιστορία να είχε ψήγματα αλήθειας. Πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες μας βοηθούν να 'δούμε' τον πασίγνωστο αυτόν μύθο με άλλο μάτι.
Μετά το πέρας των Σκοτεινών Αιώνων, οι Έλληνες συγκροτούν πόλεις-κράτη, αλλά και τις πρώτες αποικίες. Από την Ερέτρια και την Κύμη στη Νάπολη και την Ποσειδωνία, γνωρίστε την ακμή και την παρακμή των Ελλήνων της Μεγάλης Ελλάδας. Παραγωγή: COSMOTE TV. (46') (2019)
Ο 8ος αιώνας π.Χ. ήταν μια εποχή αναγέννησης. Στην Κόρινθο, αναπτύχθηκε ένα πανίσχυρο εμπορικό και οικονομικό κέντρο, και σύντομα οι Κορίνθιοι ίδρυσαν τις δικές τους αποικίες. Η πιο γνωστή από αυτές ήταν οι Συρακούσες στη Σικελία. Παραγωγή: COSMOTE TV. (46') (2019)
Τον 7ο και 6ο αιώνα π.Χ., οι Ίωνες άλλαξαν για πάντα τον κόσμο με το ανήσυχο πνεύμα τους. Πίσω τους άφησαν σπουδαία δείγματα τέχνης, ενώ σε αυτούς 'οφείλει' η ανθρωπότητα τη φιλοσοφία, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες. Παραγωγή: COSMOTE TV. (45') (2019)
Μετά τον θρίαμβο έναντι των Περσών, ο κόσμος των Ελλήνων γνώρισε ανεπανάληπτη άνθιση. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις πόλεις-κράτη είχε, φυσικά, η Αθήνα, που μέσω της δημοκρατίας 'ξεκλείδωσε' την πιο δημιουργική φύση των ανθρώπων. Παραγωγή: COSMOTE TV. (45') (2019)
Η Μαύρη Θάλασσα ήταν πάντα σημείο συνάντησης των Ελλήνων με άλλους λαούς. Δείτε πώς οι Έλληνες κατάφεραν, μέσω της ίδρυσης αποικιών και την εντατικοποίηση του εμπορίου, να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στην αφιλόξενη αυτή περιοχή. Παραγωγή: COSMOTE TV. (45') (2019)
Ασία. Υπήρξε ο μεγαλύτερος κατακτητής στην Ιστορία. Από τη Μακεδονία στην Τουρκία και από εκεί στην Αίγυπτο και ως τα βάθη της Ασίας, ακολουθήστε την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ανακαλύψτε την κληρονομιά που άφησε πίσω του. Παραγωγή: COSMOTE TV. (44') (2019)
Υπήρξε ο μεγαλύτερος κατακτητής στην Ιστορία. Από τη Μακεδονία στην Τουρκία και από εκεί στην Αίγυπτο και ως τα βάθη της Ασίας, ακολουθήστε την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ανακαλύψτε την κληρονομιά που άφησε πίσω του. Παραγωγή: COSMOTE TV. (44') (2019)
Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η τεράστια αυτοκρατορία του διαιρέθηκε σε επιμέρους βασίλεια, τα οποία διαμοιράστηκαν στους επιγόνους του. Σημαντικότερα από αυτά, η Πέργαμος, η Αίγυπτος και η αυτοκρατορία των Σελευκιδών. Παραγωγή: COSMOTE TV. (44') (2019)
Με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία να παρακμάζει, ένας νέος πολιτισμός έρχεται στο προσκήνιο: το Βυζάντιο. Τότε, ο κόσμος των Ελλήνων 'μεταμορφώνεται'! Παρόλο που ο χριστιανισμός επικρατεί, τα 'ίχνη' της αρχαίας Ελλάδας παραμένουν ορατά. Παραγωγή: COSMOTE TV. (46') (2019)
Με την άνοδο του Βασιλείου Α' στον θρόνο εγκαινιάζεται η λαμπρότερη ίσως περίοδος του Βυζαντίου. Ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματά της, το αλφάβητο που δημιούργησαν οι Κύριλλος και Μεθόδιος για να εκχριστιανίσουν τους Σλάβους. Παραγωγή: COSMOTE TV. (47') (2019)
Χωρίς τον κόσμο των Ελλήνων, η σύγχρονη εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού θα ήταν αδιανόητη. Φιλοσοφία, δημοκρατία, αρχιτεκτονική, τέχνη, επιστήμη... Από τον 18ο αιώνα έως σήμερα, η Δύση αντλεί αδιάκοπα έμπνευση από την αρχαιότητα. Παραγωγή: COSMOTE TV. (47') (2019)
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551