Αναζήτηση
Σε μια Νέα Πατρίδα - iShow.gr
Σε μια Νέα Πατρίδα
Συντελεστές
Άλλοι συντελεστές
Παντελής Κάσδαγλης
Παραγωγός
Βραμίδου Γεωργία
Διεύθυνση Φωτογραφίας
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Η αρχή του δράματος» εξετάζονται βασικά ερωτήματα. Πώς διαδραματίστηκε το προσφυγικό δράμα στην Ελλάδα; Ποιές ήταν οι πολιτικές συνθήκες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στην Ελλάδα, αλλά και ποιός ο ρόλος των Βαλκανικών και Μεγάλων Δυνάμεων, οι οποίες οδήγησαν τελικά στην προσφυγιά του ελληνικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόν...Περισσότερα...
Η Ορεστιάδα ιδρύθηκε από τους Έλληνες πρόσφυγες που αναγκάστηκαν μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης το 1923 να εγκαταλείψουν την Αδριανούπολη και αποφάσισαν να ριζώσουν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή ιδρύοντας τη Νέα Ορεστιάδα. (2022)
Η Κομοτηνή και η Ξάνθη αποτελούν μια περίπτωση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς ο μουσουλμανικός πληθυσμός της περιοχής εξαιρέθηκε από τη Συνθήκη και συνέχισε να παραμένει στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. (2022)
Η Καβάλα που αποτελούσε μια πολυπολιτισμική πόλη, υποδέχθηκε μεγάλο αριθμό προσφύγων. Η μεγάλη οικονομική και εμπορική δραστηριότητα στην επεξεργασία και το εμπόριο του καπνού ήταν ένας από τους λόγους που την επέλεξαν. (2022)
Η Δράμα αποτελεί έναν από τους νομούς της Μακεδονίας με μια από τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες εγκαταστάσεις προσφυγικού πληθυσμού, έχοντας ήδη τα προηγούμενα χρόνια βιώσει τις συνέπειες των βαλκανικών και του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. (2022)
Στις Σέρρες εγκαταστάθηκαν περίπου 15.000 πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη σε μια πόλη με πληθυσμό κάτι λιγότερο από 30.000. Το Κιλκίς δέχθηκε και αυτό σημαντικό αριθμό προσφύγων σε 139 οικισμούς. (2022)
Η Θεσσαλονίκη, που δίκαια χαρακτηρίστηκε από τον συγγραφέα Γιώργο Ιωάννου η 'Πρωτεύουσα των Προσφύγων', υπήρξε ο τόπος στον οποίο εγκαταστάθηκε, αλλά και πέρασε μέχρι να μετεγκατασταθεί μόνιμα αλλού, το μεγαλύτερο ποσοστό των προσφύγων. (2022)
Η Θεσσαλονίκη, που δίκαια χαρακτηρίστηκε από τον συγγραφέα Γιώργο Ιωάννου η 'Πρωτεύουσα των Προσφύγων', υπήρξε ο τόπος στον οποίο εγκαταστάθηκε, αλλά και πέρασε μέχρι να μετεγκατασταθεί μόνιμα αλλού, το μεγαλύτερο ποσοστό των προσφύγων. (2022)
Σεπτέμβριος του 1922. Χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Σμύρνη και τις γύρω περιοχές κατακλύζουν την πόλη του Βόλου. Στη Νέα Ιωνία, περίπου 13.000 πρόσφυγες δημιούργησαν τη νέα τους πατρίδα. (2022)
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551