Η αγαπημένη Χάρις Αλεξίου, με σύμμαχο το πολύτιμο αρχείο της ΕΡΤ, μας ταξιδεύει στα πρώτα 40 χρόνια της ελληνικής δισκογραφίας. Από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι την Κατοχή.
Το εργοστάσιο της Columbia κλείνει με την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα για να ανοίξει ξανά πέντε χρόνια μετά, στις 12 Ιουνίου του 1946. Μία νέα γενιά δημιουργών και τραγουδιστών ανατέλλει, μαζί της, όμως, επανέρχεται και η λογοκρισία.
Μία νέα δεκαετία ανατέλλει για την ελληνική δισκογραφία. Η δεκαετία του '60 έρχεται με φόρα για να τα αλλάξει όλα. Η εποχή του γραμμοφώνου μας αποχαιρετά οριστικά και τα πρώτα πικ απ κάνουν την εμφάνισή τους στα εύπορα αθηναϊκά σπίτια.
Τα χρόνια του '60 αλλάζουν την όψη της δισκογραφίας, όπως και όλης της Ελλάδας. Από τη μία το νέο έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι, που γνωρίζει τις μεγάλες του δόξες. Και από την άλλη το ελαφρό τραγούδι με τα περίφημα Φεστιβάλ Τραγουδιού.
Δικτατορία. Η άνοιξη της ελληνικής δισκογραφίας στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '60, διακόπτεται βίαια. Η υπάρχουσα λογοκρισία γίνεται αμείλικτη. Ο πρώτος που μπαίνει στο στόχαστρο των χουντικών συνταγματαρχών είναι ο Μίκης Θεοδωράκης.
Στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές του '70 η Ελλάδα ζει μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της. Η λογοκρισία φτάνει στο αποκορύφωμά της. Ωστόσο, η δισκογραφική παραγωγή παρουσιάζει αύξηση και ακμάζει το ελαφρολαϊκό τραγούδι.