Αναζήτηση
Πάνος Κούτρας βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό

Ο Πάνος Κούτρας είναι Έλληνας σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αρχικά, σπούδασε κινηματογράφο στο Λονδίνο, στη σχολή London International Film School και ύστερα στη Σορβόννη. Ύστερα, άρχισε την κινηματογραφική του καριέρα σκηνοθετώντας ταινίες μικρού μήκους.

Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ήταν Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά, μία πειραματική ταινία, η οποία σατίριζε τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το 2004 προβλήθηκε στο 45ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, η Αληθινή ζωή, με πρωταγωνιστές τη Θέμιδα Μπαζάκα, τον Νίκο Κουρή και Άννα Μουγκλαλί.

Το 2009 δημιούργησε τη Στρέλλα, μία ιδιαίτερη και τολμηρή ταινία, που προκάλεσε αίσθηση στο κοινό και στους κριτικούς, καθώς καταπιανόταν με ένα θέμα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας, τα τρανς άτομα. Τη σεζόν 2013-14 σκηνοθέτησε από κοινού με τη Χριστιάνα Τρύφωνος την κυπριακή σειρά Όνειρο ήταν, που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Κύπρου.

 To 2014 σκηνοθέτησε την ταινία Ξενία, την πρώτη του ταινία με διεθνή αναγνωρισιμότητα. Αυτή η ταινία διαγωνίστηκε στο τμήμα Ένα κάποιο βλέμμα και ήταν υποψήφια για το βραβείο Queer Palm στο 67ο φεστιβάλ των Καννών.

Σε μία συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation ανέφερε ότι είναι γκέι ακτιβιστής και αριστερός καλλιτέχνης, με κουλτούρα διαμορφωμένη από δημιουργούς όπως ο Προυστ και ο Γουάιλντ, ο Φασμπίντερ και ο Βισκόντι. Τα έργα αυτά όμως πρέπει να κοιταχτούν με την ομοφυλοφιλική τους διάσταση. Επίσης, τόνισε το ρατσισμό και την υποκρισία που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Κώστας Νικούλι: «Όσο κι αν λέω ότι ξεπεράσαμε τον ρατσισμό, αντιμετωπίζω πολλά θέματα» Κώστας Νικούλι: «Όσο κι αν λέω ότι ξεπεράσαμε τον ρατσισμό, αντιμετωπίζω πολλά θέματα»  πριν 6 μήνες
Στα γυρίσματα της νέας οικογενειακής σειράς του OPEN «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» Στα γυρίσματα της νέας οικογενειακής σειράς του OPEN «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»   πριν 2 χρόνια
Ένα απόσπασμα απ’ τη «XENiA» του Πάνου Χ. Κούτρα Ένα απόσπασμα απ’ τη «XENiA» του Πάνου Χ. Κούτρα  πριν 10 χρόνια
Εντυπωσίασε η ταινία «Ξενία» του Πάνου Κούτρα στο Φεστιβάλ των Κανών Εντυπωσίασε η ταινία «Ξενία» του Πάνου Κούτρα στο Φεστιβάλ των Κανών  πριν 10 χρόνια
Δύο σήριαλ στην Ελλάδα και ένα στην Κύπρο! Δύο σήριαλ στην Ελλάδα και ένα στην Κύπρο!  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551