Αναζήτηση
Βασίλης Ντούρος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Βασίλης Ντούρος γεννήθηκε στην Ανθούσα Μεσσηνίας. Εγκατέλειψε τις σπουδές μου στην Ναυπηγική, για τον κινηματογράφο.

Είναι πτυχιούχος σκηνοθέτης και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Εργάζεται στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης από το 1980.

Με τον θεατρικό θίασο ΠΕΙΡΑΜΑ σκηνοθέτησε τα έργα "ΣΠΗΛΙΑ" και "ΦΟΝΟΣ" του Π. Παναγιωτούνη, καθώς και "ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ" και "ΕΛΕΝΗ ΝΕΓΚΡΙΝ" του Κ. Βαλέτα.Διακρίθηκε:

Στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, για παιδιά και νέους: με το βραβείο μουσικής. Στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Λέτσε Ιταλίας: με το βραβείο Καλύτερης ταινίας.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ "Zolotoi vitiaz" Μόσχας 2002: με το 1ο βραβείο ποιότητας. Στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου στο Κάιρο:

Βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο Καλύτερης ταινίας και το βραβείο UNESCO.

2008: "ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ" Ταινία μεγάλου μήκους, 35mm, έγχρωμο, 97’. Συμπαραγωγή με ΕKK-ΕΡΤ.

Συμμετείχε στο 49ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2008 και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ. Στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ "Zolotoi vitiaz" Μόσχας το 2008 απέσπασε το 3ο βραβείο καλύτερης ταινίας. 
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Το Αύριο μας Ανήκει: Πότε ξεκινάει η νέα σειρά του MEGA Το Αύριο μας Ανήκει: Πότε ξεκινάει η νέα σειρά του MEGA  πριν 3 χρόνια
Η νέα σειρά του MEGA που θα δίνει lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Η νέα σειρά του MEGA που θα δίνει lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων   πριν 3 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551