Αναζήτηση
Σερζ Μπρυσσολό (Serge Brussolo) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
31/05/1951
Ηλικία
73
Βιογραφικό
O Σερζ Μπρυσσολό (Παρίσι, 31 Μαΐου 1951) είναι Γάλλος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας.

Η παιδική του ηλικία ήταν δύσκολη και οι οικογενειακές του σχέσεις ταραγμένες.
Την έμπνευσή του θα την αντλήσει από την προσωπική του εμπειρία και το σκοτεινό του ύφος των πρώτων γραπτών του θα στιγματίσει ολόκληρο το έργο του.
Στην αρχή κανένας εκδοτικός οίκος δεν ενδιαφέρθηκε να τον προωθήσει. Ο κύριος λόγος είναι ότι το ύφος του, παρ' όλη την στενή του σχέση με την επιστημονική και ηρωϊκή φαντασία, δεν ταυτίζεται μεε κανένα προκαθορισμένο είδος.

Το 1972 εξέδωσε την πρώτη του νουβέλα “L’évadé” στο φανζίν “L’aube enclavée” και το 1978 με μια άλλη νουβέλα με τίτλο “Funnyway” βραβεύτηκε με το βραβείο της Γαλλικής Επιστημονικής Φαντασίας.
Στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν αρκετά μυθιστορήματα, πολύ συχνά βραβευμένα.
Αργότερα θα αφήσει την επιστημονική φαντασία για να αφοσιωθεί στη συγγραφή αστυνομικών, θρίλερ και ιστορικών μυθιστορημάτων. Το 2000 διορίζεται λογοτεχνικός διευθυντής στον εκδοτικό οίκο “Η μάσκα” (Edition du Masque) όπου μείωσε τις εκδόσεις για τους ενήλικους και αφοσιώθηκε στα παιδικά μυθιστορήματα.

Ο Μπρυσσολό έδωσε μια καινούργια διάσταση, της τρέλας και της υπερβολής και ανανέωσε σημαντικά το είδος της γαλλικής επιστημονικής φαντασίας. Γεμάτα ιδέες, τα μυθιστορήματά του ερευνούν έως το γελοίο τις επιπτώσεις παλαβών υποθέσεων φέρνοντας στο προσκήνιο άρρωστες και καταθλιμμένες κοινωνίες. Η πιο κοινότυπη κατάσταση γίνεται εφιάλτης, σεξ και βία είναι πάντα παρόντα. Αντιπροσωπεύουν κυριαρχία και δύναμη.
Οι ήρωες του Μπρυσσολό δεν είναι κύριοι του εαυτού τους και συχνά οι καταστάσεις τους ξεπερνούν.
Η τελική έκπληξη το τέλος της πλοκής δεν προσφέρει το συνηθισμένο happy-end της κλασικής επιστημονικής φαντασίας, μένει συχνά ανοιχτό ή παίρνει τέλος με τον θάνατο του κύριου χαρακτήρα. Σωτηρία δεν υπάρχει.

Στην διάρκεια της καριέρας του ο Μπρυσσολό χρησιμοποίησε τέσσερα ψευδώνυμα : Akira Suzuko, D. Morlok, Kitty Doom και Zeb Chillicote.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551