Αναζήτηση
Σοφία Μάιλς (Sophia Myles) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
18/03/1980
Ηλικία
44
Βιογραφικό
Η Σοφία Μάιλς γεννημένη στις 18 Μαρτίου του 1980) είναι μια Αγγλίδα ηθοποιός.

Η Σοφία γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ο πατέρας της, Πήτερ Μάιλς, είναι εφημέριος στο Isleworth, του δυτικού Λονδίνου και η μητέρα της, Τζέην, δουλεύει σε εκπαιδευτικές εκδόσεις. Η γιαγιά της (απ' την πλεύρα του πατέρα της) ήταν Ρωσίδα.
Η καριέρα της σαν ηθοποιός άρχισε όταν κάποιος την πρόσεξε σε μια σχολική παράσταση. Πριν απο αυτό σκόπευε να σπουδάσει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ.

Από το 1996, η Σοφία Μάιλς έχει εμφανιστεί σε μια σειρά ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών Αμερικανικής και Αγγλικής παραγωγής. Είχε ένα μικρό ρόλο στην ταινία του 2003 Underworld, αλλά και στη συνέχεια του (σε μία σκηνή flashback), Underworld: Evolution. Το 2006, συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Τζέιμς Φράνκο στο αισθηματικό δράμα Τριστάνος και Ιζόλδη, ερμηνεύοντας το ρόλο της Ιζόλδης.

Εμφανίστηκε ως Madame de Pompadour σε ένα επεισόδιο της σειράς Doctor Who ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής μεταφοράς του Δράκουλα (για λογαριασμό του BBC) όπου ερμηνεύει το ρόλο της Lucy Westenra.
Τέλος πρωταγωνίστησε στην κωμωδία Art School Confidential όπου ερμηνεύει την αγαπημένη του πρωταγωνιστή Max Minghella, και που προβλήθηκε στις Αμερικανικές αίθουσες το Μάιο του 2006.

Η Σοφία μένει στο Green Park και λατρεύει την ιππασία, το σκι, τις παγοδρομίες και το κολύμπι.
Απο το 2006 έχει σχέση με τον Σκωτσέζο ηθοποιό David Tennant, τον οποίο και γνώρισε στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς Doctor Who.
Παλιότερα είχε σχέση με τον, κατα πολύ μεγαλύτερό της, ηθοποιό Τσαρλς Ντανς.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551