Αναζήτηση
Άις Κιουμπ (Ice Cube) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
15/06/1969
Ηλικία
55
Βιογραφικό
Ο O'Shea Jackson, περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Ice Cube είναι αφροαμερικανός ράπερ, ηθοποιός, μουσικός παραγωγός και παραγωγός ταινιών.

Γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1969 στο Compton, μια γειτονιά-γκέτο του South Central στπ Λος Άντζελες.
Από 16 χρονών άρχισε να γράφει στίχους, και μαζί με τον Sir Jinx έκαναν το γκρουπ C.I.A. (Cru In Action) ενώ εμφανιζόταν και τραγουδούσε σε πάρτυ με τον φίλο του Dr. Dre. Το 1987, ο Ice Cube, o Dr. Dre, o MC Ren, o D.O.C. και ο DJ Yella έκαναν συμβόλαιο με την Ruthless Records του Eazy E, με τον οποίο δημιούργησαν τους N.W.A. (Niggaz With Attitude), και ήταν οι πρωτοπόροι του gangsta rap. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ N.W.A. and the Posse. O Ice Cube και ο D.O.C. έγραψαν τους στίχους και στο επόμενο άλμπουμ Straight Outta Compton (1988) το οποίο έκανε μεγάλες πωλήσεις, έγινε αποδεκτό από την κοινωνία του Λος Άντζελες και όλης της Αμερικής, αλλά προκάλεσε και το ενδιαφέρον της αστυνομίας, για το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσαν. Οι N.W.A. είχανε γίνει διάσημοι πλέον, όταν έφυγε ο D.O.C., ενώ το 1989 έφυγε και ο ίδιος ο Ice Cube, επειδή ο Eazy E εκμεταλλευόταν οικονομικά αυτόν και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος.

Το 1990, ο Ice Cube κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ AmeriKKKa's Most Wanted που είχε μεγάλες πωλήσεις.
Το 1991 έφτιαξε τη δική του δισκογραφική εταιρεία, την Lench Mob Records, και πούλησε το άλμπουμ Death Certificate, στο οποίο απάντησε στις επιθέσεις των N.W.A. με το τραγούδι "No Vaseline". To 1992 ξέσπασαν ταραχές σε όλο το Λος Άντζελες με αφορμή της αθώωση 4 αστυνομικών που είχαν ξυλοκοπήσει έναν αφρομερικανό. Ο Ice Cube με το νέο άλμπουμ του The Predator πήρε καθαρά το μέρος των διαδηλωτών και αναφερόταν στους λευκούς με λέξεις όπως "devil", "caveman", "cave bitch". Γι' αυτό το λόγο κατηγορήθηκε για ρατσισμό απέναντι στους λευκούς. Αυτό το άλμπουμ "μίλησε στον κόσμο" και έγινε 5 φορές πλατινένιο.

Από τότε, ο Ice Cube έχει κυκλοφορήσει άλλα πέντε σόλο άλμπουμ, με τελευταίο το Raw Footage το 2008. Επίσης μαζί με τον Mack 10 και τον WC ήταν μέλη του συγκροτήματος Westside Connection από το 1996 ως το 2003 και κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ.
9ο σόλο άλμπουμ του αποτελεί το "I Am The West" που κυκλοφορήσε στις 28 Σεπτεμβρίου του 2010 και το οποίο έχει συνερασίες με γνωστούς καλλιτέχνες από το West Coast όπως WC, Young Maylay, Butch Cassidy καθώς συστήνει στο κοινό τους δύο γιούς του OMG και Doughboy που συμμετέχουν σε αρκετά τραγού... Διαβάστε περισσότερα
δια του άλμπουμ.Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Tha Bizness,E-A-Ski,Bangladesh,Sir Jinx,JIGG και πολλοί άλλοι. Πρώτο single από το άλμπουμ είναι το "I Rep That West" σε συνεργασία με τον JIGG, το κομμάτι ακούστηκε για πρώτη φορά στο Paid Dues Festival 2010 όπου ερμήνευσε και το "Drink The Kool-Aid" που είναι το δεύτερο single του άλμπουμ και για το οποίο κατηγορήθηκε για επίθεση στον Dr. Dre παρότι στην συνέχεια το αρνήθηκε. Τρίτο και πιθανότατα τελευταίο single του άλμπουμ είναι το ""She Couldn't Make It On Her Own"" στο οποίο και συμμετέχουν οι δύο γίοι του OMG και Doughboy με παραγωγή από Bangladesh.

Σαν ηθοποιός, έκανε το ντεμπούτο του το 1991 στην ταινία "Boyz N The Hood", ενώ σημαντικότερες ταινίες του είναι το "Friday" (1995) και "Are We There Yet" (2005). Επίσης ήταν ο βασικός παραγωγός της ταινίας *Friday* και πολλών άλλων.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Δεύτερο trailer για το Ride Along 2 Δεύτερο trailer για το Ride Along 2  πριν 9 χρόνια
Πρώτο trailer για το Ride Along 2! Πρώτο trailer για το Ride Along 2!  πριν 9 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551