Χρυσηίδα Δημουλίδου
Η Χρύσα ή αλλιώς γνωστή ως Χρυσηίδα Δημουλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες.
Έφυγε από εκεί και ήρθε στην Αθήνα όπου μένει ακόμα και σήμερα για να εργαστεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως αεροσυνόδος.
Σε μια πτήση της στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε να γράφει σκέψεις της σε ένα πρόχειρο σημειωματάριο που βρήκε στο αεροπλάνο και κάθε που έβρισκε χρόνο, ανάμεσα στα ταξίδια της, συνέχιζε την ιστορία που είχε ξεκινήσει.
Όταν έπεσε τυχαία στα χέρια μιας φίλης της, εκείνη της πρότεινε να το δώσει σε κάποιο εκδοτικό οίκο και να ασχοληθεί ουσιαστικά με τη συγγραφή.
Έτσι κι έγινε, το 1997 οι εκδόσεις Λιβάνη εξέδωσαν το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Τα τριαντάφυλλα δεν μυρίζουν πάντοτε" .
Έκτοτε ασχολειται αποκλειστικά με τη συγγραφή βιβλίων χωρίς να περιορίζεται σε κάποιο είδος καθώς έχει γράψει από κωμωδίες, αστυνομικά μέχρι και παραμύθια.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως όλα έχουν γίνει μπεστ σέλερ και μέχρι σήμερα έχει γράψει πάνω από είκοσι.
Για το βιβλίο της ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗ ΝΥΦΗ τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο Αναγνωστικού Κοινού στην Κύπρο, και παράλληλα ήταν υποψήφια για το ίδιο βραβείο και στην Ελλάδα, ενώ το βιβλίο της ΤΑ  ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ κυκλοφορεί και στη Βραζιλία. Για το βιβλίο της ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ήταν υποψήφια για τα βραβεία "Γυναίκα της χρονιάς 2007" του περιοδικού Life & Style.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σεναρίου, γράφει σενάριο, στίχους, ποιήματα και δημιουργεί πίνακες κολάζ. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια με θέμα τη φιλοσοφία.
Είναι φανατική φιλόζωος, οικολόγος και ακτιβίστρια, και θεωρεί ότι τα παιδιά είναι η μοναδική ελπίδα για ένα ειρηνικό αύριο, αρκεί να γαλουχηθούν σωστά.
Δεν παντρεύτηκε ποτέ και ούτε και απέκτησε παιδιά.
Ενδεικτικά, κάποια από τα βιβλία που έχει γράψει είναι: "Τα τριαντάφυλλα δεν μυρίζουν πάντοτε", "Το βαλς των πορσελάνινων άστρων", "Πόθοι στα φτερά των αγγέλων", "Άντρες; Ευχαριστώ δε θα πάρω", Όταν το χιόνι χόρεψε με τη φωτιά", "Τα δάκρυα του Θεού", "Η γυναίκα της σοφίτας", "Σουίτα στον Παράδεισο" κ.α.

Φωτογραφίες


Συμμετοχές
© 2021 iShow.gr