Αναζήτηση
Δημήτρης Σκαρμούτσος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
11/06/1970
Ηλικία
53
Βιογραφικό
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 1970 και είναι σεφ. 

Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, όπου έκανε τη διατριβή του στη Γαλλική & Γιαπωνέζικη κουζίνα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel, όπου ήταν ο executive chef καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε και ασχολήθηκε με την κρητική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Στη συνέχεια πήρε μέρος στην κριτική επιτροπή των reality μαγειρικής «Master Chef» και «Junior Master Chef», παρουσίασε την εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και στη συνέχεια ήταν συνεργάτης της εκπομπής «Joy» όπου παρουσίαζε το καλό φαγητό της Αθήνας. Από το 2011 μέχρι και σήμερα (2015)  είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μετά τις γνώσεις, μετά την εφαρμογή των αρχών της μαγειρικής, για κάθε σεφ έρχεται το στοίχημα της «προσωπικής» κουζίνας, της «προσωπικής» δημιουργίας, η στιγμή, που το ταπεραμέντο του βρίσκει τον τρόπο να διοχετεύεται πηγαία και με πάθος στις γεύσεις, που υπογράφει.

Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί, που ανταποκρίνονται στην πρόκληση, έτσι, που όταν δοκιμάζεις ένα πιάτο τους να διαβάζεις στη γεύση του μια ολόκληρη φιλοσοφία και θέση ζωής. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που τα πιάτα, η ζωή τους και η εικόνα τους, ταυτίζονται απόλυτα σε ένα δυνατό σύνολο.

Αντισυμβατικός στη ζωή του από την εφηβεία έως και σήμερα, εραστής της αληθινής ζωής και της περιπέτειας υπήρξε και παραμένει ένας ροκάς της κουζίνας, που ξεκινώντας από την Αμερική των 90’s, τις σπουδές και τη μαθητεία του πλάι στον  Thomas Keller, γύρισε όλον τον πλανήτη εντρυφώντας στις κουζίνες πολλών πολιτισμών για να γυρίσει χορτασμένος και ώριμος πια στη μεσογειακή Κρήτη και να επαναπροσδιορίσει με νέους όρους τη σχέση του με την ελληνική κουζίνα, τις πολύτιμες πρώτες ύλες της αλλά και μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από το φαγητό και την κοινωνική λειτουργία του.

Αν σήμερα έχουμε καταφέρει να εκτιμούμε τον... Διαβάστε περισσότερα
γευστικό πλούτο του τόπου μας και να προβάλλουμε προς τα έξω την ιδιαίτερη ταυτότητα της ελληνικής κουζίνας το οφείλουμε σε κάποιους σεφ σαν τον Δημήτρη Σκαρμούτσο που με αυτό το ταξίδι επιστροφής στις ρίζες, γονιμοποίησε το παλιό με τις νέες εμπειρίες που μάζεψε στις αποσκευές του από το μεγάλο ταξίδι του στον κόσμο.

Μέσα από την δυναμική σχέση του με την τηλεόραση και τη νέα, ανεπιτήδευτη εικόνα, που εισήγαγε στον χώρο των tv celebrities, o Δημήτρης Σκαρμούτσος συντέλεσε καθοριστικά στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του chef στα μάτια της νέας γενιάς, που μέσα από την αυθεντική και αυθόρμητη παρουσία του είδε τη μαγειρική σαν έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης.

Αν και είναι στη φύση του να μετακινείται διαρκώς, έχει αναιρέσει αυτό τον κανόνα και από το 2005 έριξε άγκυρα ως σεφ σε κρητικό εστιατόριο, που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Από το 2010 και για 3 χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στο reality μαγειρικής του Mega Channel “Master Chef” και “Junior Master Chef”. Συνεχίζει για 2ο χρόνο  την παρουσίαση του επιτυχημένου διαγωνισμού μαγειρικής του Star, «Blind Taste», ενώ επίσης είναι executive chef πολλών εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα είναι το εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή, με βασικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου γεύσεων, σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από εκείνα, που έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Αγαπημένη κουζίνα:

Ασιατική

Αγαπημένος προορισμός:

Γαύδος

Αγαπημένο συστατικό:

Αγριόχορτα

Αγαπημένο λαχανικό:
Ντομάτα

Γλυκό ή αλμυρό;
Αλμυρό

Πρωινό, γεύμα ή δείπνο;
Πρωινό

Τι μουσική προτιμάτε όταν μαγειρεύετε;
'Ολα εκτός ελληνικά

Πότε και με ποια αφορμή ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη μαγειρική;
1990, αγάπη-ανάγκη

Έχει μεγάλη αδυναμία στον γιο του και τον σκύλο του, ενώ στο εστιατόριό του ανάμεσα στα επιδόρπια τολμά να περιλαμβάνει και τα κόλυβα.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
«Γειτονιές στο Πιάτο»: Πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου «Γειτονιές στο Πιάτο»: Πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου  πριν 17 ημέρες
Fay’s Time – ΣΚΑΙ: Συνεχίζει κανονικά ο Σκαρμούτσος Fay’s Time – ΣΚΑΙ: Συνεχίζει κανονικά ο Σκαρμούτσος  πριν 1 μήνα
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Ευτύχης Μπλέτσας βραβεύτηκαν στα Food Expert’s Awards 2023
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Ευτύχης Μπλέτσας βραβεύτηκαν στα Food Expert’s Awards 2023   πριν 7 μήνες
"Γειτονιές στο Πιάτο": Πρεμιέρα για τον Δημήτρη Σκαρμούτσο  πριν 10 μήνες
Συγκινημένος ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τα λόγια του Λευτέρη Λαζάρου Συγκινημένος ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τα λόγια του Λευτέρη Λαζάρου  πριν 1 έτος
Δημήτρης Σκαρμούτσος: Θα έλεγε «ναι» σε πρόταση για το All Star MasterChef; Δημήτρης Σκαρμούτσος: Θα έλεγε «ναι» σε πρόταση για το All Star MasterChef;  πριν 1 έτος
O μάγειρας της Φαίης και η νέα μεταγραφή απ’ το «Πρωινό» του Λιάγκα O μάγειρας της Φαίης και η νέα μεταγραφή απ’ το «Πρωινό» του Λιάγκα  πριν 1 έτος
Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Με έδειρε μέσα στην κουζίνα, του είπα ότι δεν θα το ξανακάνω» Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Με έδειρε μέσα στην κουζίνα, του είπα ότι δεν θα το ξανακάνω»  πριν 1 έτος
Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα ναρκωτικά και έχω σχεδόν πεθάνει τρεις φορές» Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα ναρκωτικά και έχω σχεδόν πεθάνει τρεις φορές»  πριν 2 χρόνια
Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Υπήρξε μεγάλη κατακραυγή προς το πρόσωπό μου από συναδέλφους μου…» Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Υπήρξε μεγάλη κατακραυγή προς το πρόσωπό μου από συναδέλφους μου…»  πριν 2 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551