Σαββατοκύριακο, 07 και 08 Δεκεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! ! Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 07 Δεκεμβρίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 το οποίο βάζει στο μενού της ημέρας ένα γλυκό στοιχείο σε κάθε συνταγή, ετοιμάζοντάς μας για τις γιορτές με την πιο γλυκιά διάθεση.
Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με πιτάκια με κολοκύθα και μετσοβόνε, ένα ορεκτικό που είναι γλυκό και αλμυρό την ίδια στιγμή, με έναν εκπληκτικό συνδυασμό υλικών που προσδίδει το κάτι πολύ ιδιαίτερο και ψαγμένο, μέσα όμως από ένα πολύ χορταστικό αποτέλεσμα. Πρώτα σοτάρει μπέικον σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, το αφαιρεί από το τηγάνι και εκεί βάζει κρεμμύδι ψιλοκομμένο, κολοκύθα σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρει. Βάζει όλα τα υλικά από το τηγάνι σε ένα μπολ μαζί με το μπέικον, ανακατεύει, προσθέτει τριμμένο μετσοβόνε, τυρί κρέμα και ψιλοκομμένο φασκόμηλο, ανακατεύει, απλώνει από μια κουταλιά γέμισης σε 12 κομμάτια μιας ζύμη κουρού, διπλώνει τα κομμάτια στα δύο, αλείφει με αραιωμένο με νερό κρόκο, πασπαλίζει με κολοκυθόσπορο, ψήνει και σερβίρει.
Για κυρίως πιάτο ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκοπατάτες. Θα μυρίσει όλο το σπίτι ψητό φαγητό ενώ οι γλυκοπατάτες σε αυτό το πολύ κλασικό κατά τα άλλα γεύμα, θα το ανεβάσουν ένα επίπεδο ακόμα και θα δώσουν μια γλυκιά νότα που ταιριάζει πολύ στο κοτόπουλο. Ανοίγει ένα κοτόπουλο κόβοντας τη ράχη του, το αλείφει παντού με μια μαρινάδα με βούτυρο, ρίγανη, μουστάρδα, μέλι, ξύσμα και χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και ψήνει για 30 λεπτά. Προσθέτει τις γλυκοπατάτες σε wedges, αφού τις ανακατέψει με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και σκόρδο, τα ψήνει μαζί για άλλα 30 λεπτά και σερβίρει αυτό το υπέροχο και αρωματικό φαγητό με φρέσκια ρίγανη.
Για γλυκό ο Άκης απογειώνει τις αισθήσεις φτιάχνοντας λουκουμάδες μέσα σε σιρόπι με σοκολάτα, το απόλυτο επιδόρπιο και η καλύτερη επιλογή για να κλείσετε γλυκά ένα ούτως ή άλλως πολύ γλυκό μενού. Πρώτα ετοιμάζει το σιρόπι, βράζοντας σε μια κατσαρόλα ζάχαρη με νερό και, αφού κρυώσει, προσθέτει μέλι. Στη συνέχεια, ετοιμάζει τη ζύμη ανακατεύοντας στο μίξερ νερό, ζάχαρη, αλάτι, βανιλίνη, ηλιέλαιο, μαγιά, και στη συνέχεια προσθέτει αλεύρι, χτυπάει και αφήνει να φουσκώσει. Παίρνει λίγο από το μείγμα της ζύμης με το χέρι του, το κλείνει στην παλάμη και αφαιρεί με λαδωμένο κουταλάκι το μείγμα που προεξέχει. Ρίχνει τα μπαλάκια που δημιουργούνται σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, τηγανίζει σε δόσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, μεταφέρει τους λουκουμάδες στο σιρόπι, αφήνει για λίγα δευτερόλεπτα, τους αφαιρεί σε ένα ταψί να στραγγίζουν και αφού τους μεταφέρει σε πιατέλα, τους περιχύνει με λιωμένη κουβερτούρα, τους πασπαλίζει με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και τους σερβίρει σε μια αξέχαστη πρόταση.
Την Κυριακή 08 Δεκεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, ξεπερνώντας για ακόμη μια φορά τον εαυτό του, αφού δημιουργεί από την αρχή καινούργιες, πεντανόστιμες και πανέμορφες συνταγές.
Το ορεκτικό στο κυριακάτικο μενού είναι μια ψητή κολοκύθα με κατσικίσιο τυρί, ένα πιάτο πάρα πολύ θρεπτικό, σκέτο στολίδι για το τραπέζι σας και με ιδανικούς συνδυασμούς υλικών, αφού η κολοκύθα με το κατσικίσιο τυρί ταιριάζουν τέλεια και προσφέρουν κάτι ολοκαίνουργιο, ως πρόταση. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αφού ο Άκης κόβει μια κολοκύθα στη μέση, την χαράζει και την βάζει σε ένα ταψί μαζί με καρότα και κρεμμύδια σε κομμάτια. Στη συνέχεια την περιχύνει με μια μαρινάδα με ελαιόλαδο, μέλι, τζίντζερ, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και μηλόξιδο και την ψήνει.
Μεταφέρει την κολοκύθα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, βάζει από πάνω τα λαχανικά που έχουν ψηθεί, αφού τα ψιλοκόψει, και σερβίρει το ορεκτικό του με καρύδια, ρόδι, μαϊντανό, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για κυρίως πιάτο ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει ένα σνίτσελ χοιρινό με πατάτες, αλλά θα το κάνει σε μόλις 30 λεπτά αφού θα το φτιάξει στο air fryer.Πρώτα κόβει πατάτες σε στικς και τα ανακατεύει με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάζει στα δύο σνίτσελ του αλάτι και τα περνάει διαδοχικά, πρώτα από ένα μείγμα με αλεύρι και αλάτι, ύστερα από ένα μείγμα με αυγά, κάρι, μουστάρδα, ρίγανη, αλάτι και τέλος από ένα μείγμα με σπασμένα δημητριακά καλαμποκιού.
Βάζει τα σνίτσελ και τις πατάτες σε δύο διαφορετικούς κάδους του air fryer, ψήνει συνολικά για 24 λεπτά και το φαγητό του είναι έτοιμο.
Για γλυκό ο Άκης επιλέγει να κάνει ένα υπέροχο πάντρεμα, δύο γλυκά σε ένα, cheesecake και κουραμπιές, σε ένα αποτέλεσμα γεύσης που θα σας μείνει αξέχαστο. Η διαδικασία είναι και εδώ πολύ απλή και ξεκινάει στον πολυκόπτη, όπου χτυπάει μπισκότα, λιωμένο βούτυρο και ανθόνερο. Μεταφέρει σε φόρμα και αφήνει στο ψυγείο για να δέσει το μείγμα. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύει κρέμα γάλακτος, άχνη ζάχαρη, τυρί κρέμα, αλάτι, ανθόνερο, προσθέτει το μείγμα πάνω από τα μπισκότα, αφήνει πάλι στο ψυγείο για να σφίξει, πασπαλίζει την επιφάνεια του cheesecake με χτυπημένα αμύγδαλα και με άχνη ζάχαρη και σερβίρει κάτι εκπληκτικό και καθ’ όλα ευφάνταστο.