Αναζήτηση
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο επικίνδυνος τρόπος που γέννησε τα τρία πρώτα παιδιά της - Αναίσθητη για να γλιτώσει τους πόνους | iShow.gr
Ειδήσεις
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο επικίνδυνος τρόπος που γέννησε τα τρία πρώτα παιδιά της - Αναίσθητη για να γλιτώσει τους πόνους
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022
07:32Μια νέα βιογραφία είδε τα φώτα της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες, με σημαντικές αποκαλύψεις για τη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Συγγραφέας της είναι ο Gyles Brandret ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του Πρίγκιπα Φίλιππου και κατ’ επέκταση γνώριζε πολλά για τη Βασίλισσα Ελισάβετ η οποία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 96 ετών.

Η βιογραφία της με τίτλο Elizabeth: An Intimate Portrait (Ένα οικείο πορτρέτο) και έρχεται από την πένα ενός ανθρώπου που ήταν πάρα πολύ κοντά (και μέσα) στην οικογένεια.

Η πανίσχυρη και άτρωτη Ελισάβετ, είχε και αυτή τις αδυναμίες της και φοβόταν τους πόνους της γέννας όπως προκύπτει απο τη νέα βιογραφία που ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η βασίλισσα γέννησε τα τρία πρώτα παιδιά της χρησιμοποιώντας μια απαξιωμένη τεχνική για να γλιτώσει τους πόνους.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε την τεχνική Dammerschlaf, ή τον ύπνο του λυκόφωτος, όπου οι έγκυες γυναίκες γεννούσαν σε κατάσταση αναισθησίας.

Η προσέγγιση ξεκίνησε στη Γερμανία, αλλά έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη Νέα Υόρκη τον 20ό αιώνα. Οι γυναίκες λάμβαναν ένεση με μορφίνη και σκοπολαμίνη, η οποία προκαλεί υπνηλία αλλά όχι απώλεια συνείδησης.

Η τεχνική δεν χρησιμοποιείται πλέον καθώς είναι πιθανό να προκαλέσει μεταγεννητικές επιπτώσεις.

Το βιβλίο αναφέρει: "Τα τρία πρώτα παιδιά της Βασίλισσας γεννήθηκαν χρησιμοποιώντας μια πλέον απαξιωμένη μορφή τοκετού, γνωστή ως "Dammerschlaf", κατά την οποία οι γυναίκες ναρκώνονται και μπαίνουν σε κατάσταση αναισθησίας κατά τη διάρκεια του τοκετού, γνωστή ως "ύπνος του λυκόφωτος".

Για αιώνες, οι γυναίκες αναζητούσαν ανακούφιση από τον πόνο του τοκετού. Μέχρι το 1800, οι περισσότερες γυναίκες γεννούσαν στο σπίτι, με τη βοήθεια άλλων γυναικών και της τοπικής μαίας. Ως επί το πλείστον, οι γυναίκες αποδέχονταν τον πόνο της γέννας ως μέρος της μοίρας τους στη ζωή.

Η αναισθησία κατά τον τοκετό έγινε πιο δημοφιλής τη δεκαετία του 1850, όταν η βασίλισσα Βικτώρια χρησιμοποίησε αιθέρα κατά τον τοκετό.

Εκείνη την εποχή, οι γιατροί έκαναν αναισθησία στις εγκυμονούσες δίνοντάς τους κάποια δόση φαρμάκου που οδηγούσε σε απώλεια των αισθήσεων.

Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, ένας άλλος τύπος αναισθησίας επιλέχθηκε για τον τοκετό με την ονομασία τον 'Υπνος στο λυκόφως.

Το Twilight Sleep, ή Dammerschlaf, όπως το αποκαλούσαν οι Γερμανοί γιατροί που το χρησιμοποιούσαν στην κλινική τους, ήταν ένα φάρμακο που παρείχε ανακούφιση από τον πόνο και επίσης έσβηνε εντελώς τη μνήμη της γέννησης.

Αρχικά, το Twilight Sleep αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από άλλους γιατρούς της εποχής, κυρίως στην Αμερική.

Οι κίνδυνοι και οι σοβαρές παρενέργειες των φαρμάκων ήταν αποτρεπτικοί για τη χρήση τους κατά τον τοκετό.

Ωστόσο, οι πλούσιες γυναίκες ταξίδευαν στη γερμανική κλινική, με σκοπό να κάνουν "ανώδυνη γέννα". Με την πάροδο του χρόνου, οι γιατροί που τη χρησιμοποιούσαν πειραματίστηκαν και βελτίωσαν τις μεθόδους τους.

Ο Gyles Brandreth αποκάλυψε ακόμα ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν πέθανε από γηρατειά, όπως είχε ανακοινώσει επίσημα το Μπάκινγχαμ, αλλά από έναν επώδυνο καρκίνο, με τον οποίο πάλευε τους τελευταίους μήνες. Κάτι που φαινόταν και από τα πολλά κιλά που είχε χάσει.

Ο Brandreth ισχυρίζεται πως η 96χρονη μονάρχης είχε μια σπάνια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών… ”Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος - καρκίνο του μυελού των οστών - που εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους, αλλά και εκείνα τα "προβλήματα κινητικότητας” που μας έλεγαν συχνά τον τελευταίο χρόνο της ζωής της.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο επικίνδυνος τρόπος που γέννησε τα τρία πρώτα παιδιά της - Αναίσθητη για να γλιτώσει τους πόνους

queen elizabeth

queen elizabeth

queen elizabeth

queen elizabeth

Πηγή: TheTOC.gr

Σχετικά πρόσωπα
Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551