Αναζήτηση
Ελένη Προκοπίου: Πώς είναι σήμερα η γνωστή ηθοποιός | iShow.gr
Ειδήσεις
Ελένη Προκοπίου: Πώς είναι σήμερα η γνωστή ηθοποιός
Σάββατο, 9 Απριλίου 2016
00:38

Από το 1960, που έκανε ντεμπούτο στον κινηματογράφο με το έργο "Το ραντεβού της Κυριακής", μέχρι το 1972, έλαβε μέρος σε συνολικά 23 ταινίες. Σε πολλές από αυτές είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, κυρίως όταν ο ρόλος της απαιτούσε και χορό, αφού υπήρξε χορεύτρια και είχε η ίδια την επιμέλεια των χορογραφιών της σε κάποιες ταινίες.

Αργότερα, ήρθε η καταξίωσή της και ως ηθοποιού. Αρχικά την εμπιστεύτηκε ο σπουδαίος Νίκος Κούνδουρος στην ταινία "Μικρές Αφροδίτες" (1963), μια ταινία που γνώρισε διεθνή επιτυχία, ακολούθησε η κλασική πλέον ταινία "Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης" (1964), στην οποία υποδύθηκε τη Γκιουλινάρ, μια πανέμορφη ανατολίτισσα πριγκίπισσα κάποιου Εμιράτου.

Στη συνέχεια ακόμα μια αξιόλογη ταινία "Το Πρόσωπο της Ημέρας" (1965), ώσπου έρχεται το "Ραντεβού στον Αέρα" (1965), στην οποία είχε πολύ σημαντικό ρόλο και ως χορεύτρια και ως ηθοποιός και έτσι γίνεται μέλος της οικογένειας της Φίνος Φιλμ. Ακολουθεί το "Και οι... 14 ήταν υπέροχοι!" (1965).

Το 1966 αποτελεί την πιο παραγωγική της χρονιά, αφού κρατάει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε 5 ταινίες, συγκεκριμένα: "Παράνομοι Πόθοι" (Φίνος Φιλμ), "Το Συρτάκι της Αμαρτίας", "Πέντε Χιλιάδες Ψέματα" (Φίνος Φιλμ), "Οι Κυρίες της Αυλής" (Φίνος Φιλμ, κλασσική θεωρείται πλέον η σκηνή με τα νερά της χαλασμένης βρύσης, μαζί με τον Κώστα Πρέκα) και "Αγάπη που δεν σβήνει ο Χρόνος" (1966).

Τις χρονιές ανάμεσα σε 1967-1972, πρωταγωνιστεί σε ταινίες χαμηλότερου προϋπολογισμού, που όμως γνωρίζουν αναγνώριση από το κοινό, στις οποίες «συναντήθηκε» καλλιτεχνικά με σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Νίκος Σταυρίδης, ο Τάσος Γιαννόπουλος, ο Φραγκίσκος Μανέλης, η Τζένη Ρουσσέα, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Αλέκος Τζανετάκος, ο Νίκος Δαδινόπουλος, ο Νίκος Ρίζος, ο Σωτήρης Μουστάκας,

Αναφορικά με τα προσωπικά της στις αρχές της δεκαετίας του '70, παντρεύτηκε με τον δραστήριο επιχειρηματία στον χώρο του επίπλου Συρίγο και αποχώρησε οριστικά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Με τον μετέπειτα σύζυγό τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα ταινιών της Φίνος Φιλμ, την οποία ο ανωτέρω προμήθευε με έπιπλα για τις ανάγκες των ταινιών. Από αυτόν τον γάμο απέκτησε μια κόρη, την Ειρήνη.

Σήμερα, η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός είναι εμφανώς αλλαγμένη.

ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ


Πηγή: www.markostv.gr
Σχετικά πρόσωπα
Ελένη Προκοπίου
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551