Αναζήτηση
Λευτέρης Βογιατζής βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
1945
Θάνατος
02/05/2013
Ηλικία
68
Βιογραφικό
Ο Λευτέρης Βογιατζής γεννήθηκε στην Αθήνα (1945).
Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρακολούθησε για δύο χρόνια το Ράινχαρτ Σεμινάρ στη Βιέννη και τελείωσε τη Σχολή Κ. Μιχαηλίδη στην Αθήνα.
Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973.
Ακολούθησαν συνεργασίες με τον Σπύρο Ευαγγελάτο, και αργότερα με την Ελεύθερη Σκηνή και την Έλλη Λαμπέτη.
Τα χρόνια αυτά, έπαιξε πολλούς ρόλους του κλασικού κυρίως ρεπερτορίου.
Το 1981 ίδρυσε την Εταιρία Θεάτρου Η ΣΚΗΝΗ και το 1988 τη νέα ΣΚΗΝΗ.
Σκηνοθέτησε και έπαιξε σε πολλές παραστάσεις, ενώ το 1989, ιδρύει το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, στην απαρχή της ενασχόλησής του με το αρχαίο ελληνικό δράμα, σκηνοθετώντας την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Ακολουθούν επιτυχημένες παραστάσεις, όπως τα «Με δύναμη από την Κηφισιά», ο «Μισάνθρωπος», «Ελένη», «Η νύχτα της κουκουβάγιας», οι «Πέρσες», «Τέφρα και Σκιά», «Καθαροί Πια» και άλλες μεγάλες θεατρικές επιτυχίες.
Στον κινηματογράφο πρωταγωνιστεί σχεδόν αποκλειστικά στις ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον οποίο τον συνδέει μια μεγάλη φιλία.
Στις 30 Απριλίου του 2013, κυκλοφόρησε πως ο Λευτέρης Βογιατζής έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και απεβίωσε. Λίγο αργότερα η είδηση διαψεύτηκε.
Δύο μέρες μετά, όμως, την Μ. Πέμπτη το απόγευμα, η θλιβερή αυτή είδηση ήρθε ξανά στη δημοσιότητα και αυτή τη φορά ήταν αληθινή.
Η κηδεία του προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 8 Μαΐου ενώ η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την ίδια ημέρα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα στο θέατρο της οδού Κυκλάδων κατόπιν επιθυμίας του.
Τελευταίες ειδήσεις
Θέατρο: Τα σκονάκια για τις πρεμιέρες που έρχονται μέχρι τον Δεκέμβριο Θέατρο: Τα σκονάκια για τις πρεμιέρες που έρχονται μέχρι τον Δεκέμβριο  πριν 5 μήνες
Αφιέρωμα στον μοναδικό Λευτέρη Βογιατζή Αφιέρωμα στον μοναδικό Λευτέρη Βογιατζή  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551