Αναζήτηση
Νίκος Οικονομίδης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο κ. Οικονομιίδης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business, New York University και στο University of California, Berkeley και επί χρόνια φίλος με τον κ.Σαμαρά. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρεί και άριστη σχέση με το στενό του σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου ενώ γνωρίζεται και με τον έτερο πρωθυπουργικό σύμβουλο Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Ο Νίκος Οικονομίδης έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Columbia και Stanford και είναι ιδρυτικό μέλος και εκτελεστικός διευθυντής του ΝΕΤ Institute, που είναι ενα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην έρευνα των οικονομικών των δικτύων και των βιομηχανιών και αγορών υψηλής τεχνολογίας. Ο δικτυακός του χώρος περί των οικονομικών των δικτύων http://www.stern.nyu.edu/networks/ κατατάχθηκε τέταρτος στον κόσμο στα οικονομικά απο το περιοδικό The Economist. Έχει συμβουλεύσει την Federal Trade Commission (ΗΠΑ), τις κυβερνήσεις της Ελλάδας, Ιρλανδίας, Καναδά, Νέας Ζηλανδίας, και Πορτογαλίας, τους Γενικούς Εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και του Τέξας, Ομοσπονδιακές Τράπεζες των ΗΠΑ, την Τράπεζα της Ελλάδας, χρηματιστήρια, και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και τηλεφωνίας.

Η έρευνα του ομογενή καθηγητή εστιάζεται στα οικονομικά των αγορών δικτύων, ρύθμισης του ανταγωνισμού, δημόσιας οικονομικής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών, και του Διαδικτύου.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551