Αναζήτηση
Μόμπι (τραγουδιστής) (Moby) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
11/09/1965
Ηλικία
59
Βιογραφικό
Ο Μόμπι ή Μόμπυ ( γενν.: 11 Σεπτεμβρίου 1965 είναι Αμερικανός DJ, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός.
Το πραγματικό του όνομα είναι Ρίτσαρντ Μέλβιλ Χολ, ενώ το ψευδώνυμο Μόμπι οφείλεται σε μια υποθετική συγγενική του σχέση με τον Χέρμαν Μέλβιλ, τον συγγραφέα του «Μόμπι Ντικ».

Ο Μόμπι τραγουδάει και παίζει το πλήκτρα, κιθάρα, μπάσο και ντραμς. Σημείωσε επιτυχία στην ambient μουσική σκηνή, και οχτώ σινγκλς του, κατάφεραν να μπουν στο τοπ-40 των Βρετανικών τσαρτς, μέσα στη δεκαετία του 1990.

Το 1999 κυκλοφόρησε το ιδιαίτερα άλμπουμ Play, το οποίο ήταν ένα μείγμα μελαγχολικής chill-out, ambient, και ηλεκτρονικής μουσικής, και παρουσίασε οχτώ εντυπωσιακά χιτ σινγκλς (στα οποία περιλαμβάνονται τα δημοφιλέστερα τραγούδια του Porcelain, Natural Blues και Why Does My Heart Feel So Bad?).
Το Play έγινε ένα εμπορικό και πολιτιστικό φαινόμενο, πουλώντας πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, και μέχρι σήμερα είναι το ηλεκτρονικό άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις, που κυκλοφόρησε ποτέ.
Τα δεκαοχτώ τραγούδια του, είχαν μια άνευ προηγουμένου ζήτηση για σάουντρακ σε ταινίες, και σε τηλεοπτικές και εμπορικές διαφημίσεις.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ο Moby πουλάει τη συλλογή δίσκων του για φιλανθρωπικούς σκοπούς Ο Moby πουλάει τη συλλογή δίσκων του για φιλανθρωπικούς σκοπούς  πριν 6 χρόνια
The Light Is Clear In My Eyes - To νέο βιντεο κλιπ του Moby The Light Is Clear In My Eyes - To νέο βιντεο κλιπ του Moby  πριν 9 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551