Αναζήτηση
Gretchen Mol βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
08/11/1972
Ηλικία
52
Βιογραφικό
Η Γκρέτσεν Μολ (αγγλικά: Gretchen Mol) γεννημένη στις 8 Νοεμβρίου του 1972 είναι μια Αμερικανίδα ηθοποιός.

Η Γκρέτσεν γεννήθηκε στο Ντιπ Ρίβερ του Κονέκτικατ, από μητέρα καλλιτέχνη και πατέρα δάσκαλο. Παρακολούθησε την Αμερικανική Ακαδημία Μουσικής και Υποκριτικής και αποφοίτησε από το William Esper Studio.
Ξεκίνησε να δουλεύει σαν ταξιθέτρια στο Angelika Film Center και λίγο αργότερα βρέθηκε στη Νέα Υόρκη όπου εργαζόταν στο βεστιάριο ενός εστιατορίου. Εκεί την πρόσεξε για πρώτη φορά ένας ατζέντης.
Η πρώτη της δουλεία στο χώρο του θεάματος ήταν ένα διαφημιστικό σποτ για την Κόκα Κόλα.
Το 1994 την εντοπίζει ο φωτογράφος Ντέιβις Πάουελ και την φωτογραφίζει στο Σέντραλ Παρκ, αντικαθιστώντας έτσι το ελάχιστα αντιπροσωπευτικό μέχρι τότε πορτφόλιο της, με επαγγελματικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που της εξασφάλισαν σχεδόν αμέσως ένα εξώφυλλο στο περιοδικό W. Σύντομα χρίστηκε "πρωτοεμφανιζόμενο αστέρι" και "νέα Μπέτι Πέιτζ" και ξεκίνησε η σύντομη καριέρα της στο μόντελινγκ την οποία εγκατέλειψε προκειμένου να ασχοληθεί αποκλειστικά με την υποκριτική.

Το 1998 εμφανίστηκε σε διάφορες αξιόλογες ταινίες, μεταξύ των οποίων το Rounders με πρωταγωνιστή το Ματ Ντέιμον και το Celebrity του Γούντι Άλεν. Την ίδια χρονιά έγινε ακόμα πιο γνωστή στο ευρύ κοινό με το εξώφυλλο της στο περιοδικό Vanity Fair. Η εμφάνιση εκείνη υπήρξε ταυτόχρονα θρίαμβος αλλά και αποτυχία, γιατί το μεν εξώφυλλο έκανε την σέξι εικόνα της αναγνωρίσιμη παντού, αλλά οι δε ταινίες της απέτυχαν εμπορικά. Αν και αποκαλέστηκε από το περιοδικό σαν το "απόλυτο πρωτοεμφανιζόμενο αστέρι" της δεκαετίας του '90 η καριέρα της δεν ήταν ανάλογη. Αν και δεν σταμάτησε ποτέ να εργάζεται σαν ηθοποιός, οι πρώιμες επιτυχίες της ακολουθήθηκαν από δύσκολα χρόνια, μέχρι να καταφέρει το 2006 να επιστρέψει στις επιτυχίες με το φιλμ The Notorious Bettie Page.

Ύστερα από ένα θυελλώδες τριετές ρομάντζο με τον σκηνοθέτη Τοντ Γουίλιαμς παντρεύτηκαν τη 1 Ιουνίου του 2004. Σήμερα (2007) περιμένουν το πρώτο τους παιδί.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551