Αναζήτηση
Τζιοβάνι Ρίμπιζι (Giovanni Ribisi) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
12/12/1974
Ηλικία
50
Βιογραφικό

Ο Τζιοβάνι Ρίμπιζι (Giovanni Ribisi) είναι ένας Αμερικανός ηθοποιός, με καταγωγή από τη Σικελία. Γεννημένος στις 17 Δεκεμβρίου 1974, ο Ρίμπιζι έχει διακριθεί τόσο σε κινηματογραφικούς όσο και τηλεοπτικούς ρόλους, ενώ το 2007 κέρδισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Emmy.

Ο Τζιοβάνι Ρίμπιζι γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια το 1974. Οι γονείς του ονομάζονται Γκέι Λάντραμ, ατζέντης στο επάγγελμα, και Άλμπερτ Ριμπίζι, μουσικός. Είναι δίδυμος αδερφός της ηθοποιού Μαρίσα Ριμπίζι και έχει επιπλέον μια αδερφή, την Τζίνα. Ήταν παντρεμένος με τη Μαράια Ο’ Μπρίεν από τις 18 Μαρτίου 1997 μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2001. Μαζί απέκτησαν μια κόρη, τη Λουτσία, γεννημένη το Σεπτέμβρη του 1997. Κουνιάδος του είναι ο μουσικός Μπεκ.

Ξεκίνησε την καριέρα του με εμφανίσεις στην τηλεόραση, κυρίως σε ρόλους γκεστ, σε μια σειρά από σειρές, ανάμεσα στις οποίες οι: «The New Leave It to Beaver», «The Wander Years» και My Two Dads (Με Δύο Μπαμπάδες). Κέρδισε την προσοχή του κοινού με μια εξαιρετική εμφάνιση σε επεισόδιο της σειράς «The X-Files», αλλά και στο ρόλο του Φρανκ Τζούνιορ, αδερφού της Φίμπι (Λίζα Κούντροου) στη σειρά Τα Φιλαράκια. Πιο πρόσφατα εμφανίστηκε σε τέσσερα επεισόδια του My Name Is Earl, κερδίζοντας το 2007 μια υποψηφιότητα για βραβείο Emmy.

Σε ταινίες συνήθως αναλαμβάνει δευτεραγωνιστικούς δραματικούς ρόλους, αν και έχει επίσης εμφανιστεί ως πρωταγωνιστής, όπως για παράδειγμα στην ταινία Heaven (2002) του Τομ Τίκβερ, στο πλάι της Κέιτ Μπλάνσετ. Με την ηθοποιό είχαν συνεργαστεί και πάλι στην ταινία Το Χάρισμα (2001). Στη φιλμογραφία του Ριμπίζι απαντώνται οι ταινίες Σε 60 Δευτερόλεπτα (2000) , Η διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν (1998), Χαμένοι στη μετάφραση (2003) , Η πτήση του φοίνικα... Διαβάστε περισσότερα

a> (2004) και Ο κόσμος του αύριο (2004).

Ο Ρίμπιζι έχει επίσης εμφανιστεί στο μουσικό βίντεο του βρετανικού συγκροτήματος Keane για το τραγούδι «Crystal Ball» το 2006. Επίσης μαζί με τη Γουινόνα Ράιντερ και τον Τζον Σ. Ρέιλι στο «Talk About The Blues» των Jon Spencer Blues Explosion.

Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551