Αναζήτηση
Τζίνα Ντέιβις (Geena Davis) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
21/01/1956
Ηλικία
68
Βιογραφικό
Η Τζίνα Ντέιβις (αγγλικά: Geena Davis), γεννημένη στις 21 Ιανουαρίου 1956 είναι Αμερικανίδα ηθοποιός.
Είναι γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες Η Μύγα (The Fly), Θέλμα & Λουίζ (Thelma & Louise), Ο Σκαθαροζούμης (Beetlejuice) και Αταίριαστοι Εραστές (The Accidental Tourist) για την οποία κέρδισε το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου.
Το 2005 βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα α' γυναικείου ρόλου για τη δραματική σειρά Commander in Chief.

Η Ντέιβις γεννήθηκε στην πόλη Γουέρχαμ της Μασαχουσέτης από τους Λουσίλ και Γουίλιαμ Ντέιβις. Η μητέρα της είναι βοηθός καθηγητή και ο πατέρας της πολιτικός μηχανικός.
Έχει έναν αδερφό, τον Νταν.
Σε μικρή ηλικία, άρχισε να ενδιαφέρεται για τη μουσική. Έκανε μαθήματα πιάνου και φλάουτου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 1979 σπουδάζοντας δράμα.
Η Ντέβις είναι επίσης μέλος της κοινωνικής οργάνωσης Mensa, των οποίων τα μέλη είναι στην κορυφή του 2% των ανθρώπων με υψηλή νοημοσύνη, όπως μετράται από ένα εισαγωγικών εξετάσεων τεστ IQ.
Μετά την αποφοίτησή της, η Ντέιβις εργάστηκε ως μοντέλο βιτρίνας για την Αν Τέιλορ μέχρι που υπέγραψε με το πρακτορείο μοντέλων Zoli της Νέας Υόρκης το 1979. Ακολούθησαν οντισιόν για ρόλους σε αρκετές δημοφιλείς ταινίες συμπεριλαβμανομένων και της Σάρα Κόνορ στο Ο Εξολοθρευτής (The Terminator), ο οποίος κατέληξε στη Λίντα Χάμιλτον.
Το 1982 την πρόσεξε ο Σίντνεϊ Πόλακ και της έδωσε ένα μικρό ρόλο ως ηθοποιός σαπουνόπερας στο Τούτσι (Tootsie). Ακολούθησε η τηλεοπτική σειρά Buffalo Bill η οποία προβλήθηκε από τον Ιούνιο του 1983 μέχρι το Μάρτιο του 1984.
Οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις τη δεκαετία του '80 περιλαμβάνουν τις σειρές Knight Rider, Riptide, δύο επεισόδια στο Family Ties και Remington Steele Ακολούθησε η δική της σειρά με τίτλο Sara η οποία διήρκησε 13 μόλις επεισόδια.

Μετά από ρόλους στις ταινίες Φλετς: Ο Ρεπόρτερ με τα Χίλια Πρόσωπα (Fletch), Η Μύγα (The Fly) και Ο Σκαθαροζούμης (Beetlejuice), το 1988 η Ντέβις έλαβε το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την ταινία Αταίριαστοι Εραστές (The Accidental Tourist) και υποψηφιότητα στην κατηγορία α' γυναικείου ρόλου για το Θέλμα & Λουίζ (Thelma & Louise) το 1991.
Το 1992 αντικατέστησε τη Ντέμπρα Γουίνγκερ στο ρόλο της Ντότι στην ταινία Το Δικό Τους Παιχνίδι (A League of Their Own) και έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της.
Tην ίδια χρονιά συμπρωταγωνίστησε μαζί με τους Ντάστιν Χόφμαν και Άντι Γκ... Διαβάστε περισσότερα
αρσία στην ταινία Ήρωας Κατά Λάθος (Hero). Το 1995 συνεργάστηκε με τον τότε σύζυγό της Ρένι Χάρλιν στις ταινίες Το Νησί των Κουρσάρων (Cutthroat Island) και Ένα Σκληρό Φιλί Για Καληνύχτα (The Long Kiss Goodnight). Λόγω της μεγάλης εισπρακτικής αποτυχίας της ταινίας Το Νησί των Κουρσάρων η καριέρα της Ντέιβις έλαβε μια σημαντική ύφεση.
Το 1999 εμφανίστηκε στη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία Ο Ποντικομικρούλης (Stuart Little) στο ρόλο της Έλενορ Λιτλ, ένα ρόλο που επανέλαβε το 2002 και ξανά το 2005.

Το 2000 η Ντέιβις επέστρεψε στην τηλεόραση με την κωμική σειρά The Geena Davis Show η οποία διήρκησε 22 επεισόδια.
Το 2004 έκανε μια γκεστ εμφάνιση ως η αδεφή της Γκρέις Άντερ, Τζάνετ στην σειρά Will & Grace.
Τελευταία της δουλειά στην τηλεόραση ήταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη δραματική σειρά Commander in Chief όπου υποδύθηκε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Για την ερμηνεία της κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα α' γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά και έλαβε υποψηφιότητα για Έμμυ και Screen Actors Guild Award.

To 2010 πρωταγωνίστησε στην αυστραλιακής παραγωγής ταινία Accidents Happen.

Η Ντέιβις ήταν παντρεμένη με τον Ρίτσαρντ Έμολο (25 Μαρτίου 1982 - 26 Φεβρουαρίου 1983), τον Τζεφ Γκόλντμπλαμ (1987-1990) και το Ρένι Χάρλιν (1993 - 1998).

Την 1η Σεπτεμβρίου 2001, παντρεύτηκε τον Ιρανό - Αμερικανό πλαστικό χειρούργο Ρέζα Τζαράχι. Απέκτησαν τρία παιδιά, την Αλιζέ Κεσβάρ που γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 2002 και δύο δίδυμα αγόρια, Κίαν Γουίλιαμ και Κάις Στίβεν Τζαράχι που γεννήθηκαν 6 Μαίου 2004.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ξανάβγαλαν τη Ξανάβγαλαν τη "selfie" από το "Θέλμα και Λουίζ"!   πριν 10 χρόνια
Πόσο πληρώθηκε ο Brad Pitt για να βρεθεί στο κρεβάτι με την Geena Davis; Πόσο πληρώθηκε ο Brad Pitt για να βρεθεί στο κρεβάτι με την Geena Davis;  πριν 10 χρόνια
Φωτογραφία σοκ! Δείτε πως είναι σήμερα η Geena Davis! Φωτογραφία σοκ! Δείτε πως είναι σήμερα η Geena Davis!  πριν 10 χρόνια
Δεν είναι δυνατόν: Δείτε πώς έγιναν σήμερα η Θέλμα και η Λουίζ Δεν είναι δυνατόν: Δείτε πώς έγιναν σήμερα η Θέλμα και η Λουίζ  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551