Αναζήτηση
Αντώνης Παπαδόπουλος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
04/05/1932
Θάνατος
09/10/1983
Ηλικία
51
Βιογραφικό
Ο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν ηθοποιός.

Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1932 και πέθανε στις 9 Οκτωβρίου 1983.
Διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Ζαννίνο και ήταν θείος του γνωστού τραγουδιστή Χρήστου Θηβαίου.
Δυο χρόνια πριν το θάνατό του, γεννήθηκε η κόρη του.

Χαρακτηριστικότατη “φιγούρα” του Ελληνικού κινηματογράφου, από τα τέλη της δεκαετίας του 60 έως τα τέλη της δεκαετίας του 70.
Ταλαντούχος, χαρισματικός κωμικός με αστείρευτο χιούμορ. Ενσάρκωνε, συνήθως σε δευτερεύοντες κωμικούς ρόλους, τον αφελή, τον γκρινιάρη και τον παραπονεμένο.
Είχε χαρακτηριστική φωνή, κωμική φιγούρα και γκριμάτσα, που από μόνες τους σε προδιέθεταν να γελάσεις.

Αξέχαστες παραμένουν οι ταινίες που πρωταγωνίστησε με τον Θανάση Βέγγο, ιδιαίτερα στη σειρά των σουρεαλιστικών κωμωδιών του πράκτορα Θου Βου (“μυστικός” πράκτορας), ως βοηθός του πράκτορα (Θανάσης Βέγγος), αλλά και σε πολλές άλλες.
Πρωταγωνίστησε επίσης σε αρκετές ταινίες στις αρχές της δεκαετίας του 80, όπως στην ταινία “Ρόδα, τσάντα και κοπάνα”, με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, αν και οι ταινίες αυτές (αρχές δεκαετίας του 80) δέχθηκαν σφοδρή κριτική από πολλούς, ως μειωμένης αισθητικής ταινίες.

Ελάχιστες αναφορές στον άνθρωπο - ηθοποιό "Αντώνη Παπαδόπουλο" από την Ελληνική τηλεόραση, ενδεχομένως χωρίς κανένα αξιόλογο αφιέρωμα, παρότι οι ταινίες που συμμετείχε προβάλλονται και σκορπούν άφθονο γέλιο, σχεδόν κάθε εβδομάδα από κάποιο τηλεοπτικό σταθμό.
Ξεχασμένος μάλλον και από συναδέλφους και συγγενείς, εκ των οποίων (συναδέλφων) κάποιοι είναι εν ζωή, αφού ούτε στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει κάποιες πηγές με διάφορες πτυχές για τη ζωή του.

Πέθανε από καρκίνο σε ηλικία μόλις 51 ετών. Κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551