Φαίη Σκορδά
Η Φαίη (Σοφία) Σκορδά είναι ελληνίδα θεατρολόγος που εργάζεται ως παρουσιάστρια της τηλεόρασης.
Γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 9 Φεβρουαρίου του 1980 από γνωστή οικογένεια πολιτικών και γιατρών και κατάγεται από τα Άνω Πορόια Σερρών. Είναι κόρη του ακτινολόγου Δημήτριου Σκορδά (ξαδέλφου του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη) και της Εύας Αλεξανδρίδη.
Σπούδασε Κριτικός της Τέχνης στη Μπολόνια όπου και απέκτησε το μεταπτυχιακό της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Υπήρξε μαθήτρια του Ουμπέρτο Έκο και μιλά αγγλικά και ιταλικά.
Ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση στη Δημοτική Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης, ως θεατρολόγος. Παράλληλα εργάστηκε στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Τόσο κατά τις σπουδές της στην Ιταλία, όσο και μετέπειτα στην Ελλάδα, εργάστηκε στο χώρο της μόδας ερασιτεχνικά, λαμβάνοντας μέρος σε φωτογραφήσεις για καλλυντικά, επιδείξεις μόδας κλπ.
Η πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση είχε σαν αντικείμενο την κοσμική ζωή της Θεσσαλονίκης, αλλά στη μέση της σεζόν εγκατέλειψε τη Δημοτική Τηλεόραση για να μεταβεί στον τηλεοπτικό σταθμό Μακεδονία TV, όπου παρουσίαζε την πρωινή εκπομπή «Καλημέρα».
Από το Σεπτέμβριο του 2006 παρουσιάζει την εκπομπή «Πολύ μπλα μπλα» στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και την πλαισιώνουν η Νανά Παλαιτσάκη, ο Άγγελος Πυριόχος, ο Στάθης Παπούλιας κ.α.
Συμμετοχές
Το Πρωινό (2013)
Παρουσίαση
Πρωινό mou (2010)
Παρουσίαση
Το Πρωινό: Πρωτοχρονιά μαζί
Παρουσίαση
Πολύ μπλα μπλα
Παρουσίαση
Πολύ μπλα μπλα
ρουσίαση, Παρουσίαση έως τον Ιούλιο 2010
© 2020 iShow.gr