Τιτίκα Βλαχοπούλου
Η Τιτίκα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1948. Η καταγωγή της είναι από τη Μικρά Ασία και τελείωσε το Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη με άριστα . Παρακολούθησε μαθήματα χορού καθώς και τραγουδιού με δασκάλα την Παπαλεξοπούλου Καίτη. Πρωταγωνιστικό στέλεχος του Ελληνικού θεάτρου. Έχει εμφανιστεί σε έργα: Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Χουρμούζη, Ξενόπουλου, Παντελή Χόρν, Κορομηλά, Μπρέχτ, Σαίξπηρ, Ερρίκος Ίψεν, Άντον Τσέχωφ, Λόρκα, Όσμπορν, Γκόλντσμιθ, Γκίμσον, Φρίελ κ.ά. Με σκηνοθέτες: Αλέξη Σολομό, Κάρολο Κούν, Κώστα Μπάκα, Γιώργο Μιχαηλίδη. Αλέξη Μινωτή, Σπύρο Ευαγγελάτο, Γιάννη Τσαρούχη, Αντώνη Αντύπα, Μαριέττα Ριάλδη,Γιώργο Θεοδοσιάδη, Κώστα Νταλιάνη, Σταύρο Ντουφεξή, Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Βούρο κ.ά. Έχει παίξει στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, στους Δελφούς, στο Εθνικό θέατρο και σε πολλές θεατρικές σκηνές της Αθήνας.

Έχει διδάξει θέατρο στο "DRAMA THERAPY" και στις Σχολή θεάτρου "Γιώργου Κιμούλη" και Σχολή θεάτρου "Διομήδη Φωτιάδη". Για 2 χρόνια συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα της Ιατρικής σχολής και σκηνοθέτησε την "Αυλή των Θαυμάτων" του Ι. Καμπανέλλη και τις "Κερασιές" του Ηλία Βλάχου

Συμμετείχε σε πολλές Ραδιοφωνικές εκπομπές Θεάτρου, λόγου, ποίησης καθώς και σε δική της ραδιοφωνική παραγωγή με τίτλο Η κρυφή γοητεία των αστεριών στο κρατικό ραδιόφωνο, διάρκειας 3 χρόνων.

Συμμετοχές
Μοιραία σχέση. (2010)
Μάνα Φάνη
Λευτέρης Δημακοπουλος (1993)
Αθώος η ένοχος (1989)
Το παζάρι (1983)
Θέατρο απο το αρχείο της ΕΡΤ - "Ιντερμέτζο" (1976)
Κιέριον (1974)
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)
Μέρες του '36 (1972)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Απαγορευμένη αγάπη
Φρουρά στο Ρήνο
© 2020 iShow.gr