Αναζήτηση
Φοίβος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
1971
Ηλικία
53
Βιογραφικό
O πιο επιτυχημένος σύγχρονος Έλληνας στιχουργός και συνθέτης, ο Φοίβος, γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1971, στην Αθήνα. Πρωτοασχολήθηκε με τη μουσική –κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων ως ντράμερ σε ένα ροκ συγκρότημα – ως γνήσιος εκφραστής της εποχής του- και πειραματίστηκε με τη μουσική μόδα της εποχής.

Παρά την αβίαστη εισαγωγή του στη Νομική Σχολή, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αθήνας, η προοπτική εξέλιξης του στο νομικό κλάδο δεν τον ενθουσίαζε τόσο όσο το πάθος του για τη μουσική . Έτσι ξεκίνησε να συνθέτει τα πρώτα του τραγούδια.

Κατά τη διάρκεια παρακολούθησης μαθημάτων αρμονίας και μουσικής στο Ωδείο και παρακολουθώντας ιδιαίτερα μαθήματα από τον Θέμη Ρούσσο, ο Φοίβος ξεκίνησε να γράφει τους πρώτους του στίχους. Το ταλέντο του γρήγορα αναδείχθηκε και σε ηλικία μόλις 22 χρόνων υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με μία δισκογραφική εταιρία.

Ήδη από το ξεκίνημα της δεύτερης δεκαετίας της εκπληκτικής του καριέρας, ο Φοίβος, πέτυχε μία αξιοθαύμαστη ολοκλήρωση δίσκων. Με περισσότερα από 18 χρυσά LP και cd singles, 19 πλατινένια, 11 albums που έγιναν 2 φορές πλατινένια, 2 που έγιναν 4 φορές πλατινένια και 1 έξι φορές πλατινένιο- που σημαίνει περισσότερο από 3.500.000 κομμάτια συνολικά- κατόρθωσε να επιτύχει κάτι μοναδικό στην ιστορία της ελληνικής μουσικής.
Ο Φοίβος παρουσίασε μία αξιοζήλευτη ικανότητα να συνδυάζει τις δημοφιλείς μουσικές τάσεις με τις καινοτόμες ιδέες του και να ανακαλύπτει νέα ταλέντα. Δεν είναι έκπληξη που οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής εμπιστεύονται την γνώση του, το ένστικτό του και το μοναδικό ταλέντο του ούτως ώστε να διασφαλίσουν την παρουσία των δίσκων τους στις πρώτες θέσεις των ελληνικών charts!

Εκτός από τη στιχουργική και τη μουσική σύνθεση, ο Φοίβος ασχολείται, σχεδόν αποκλειστικά, με τον προγραμματισμό, την ενορχήστρωση και την παραγωγή των δίσκων του. Η μεγαλοφυής ικανότητα του παραγωγής έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ καθώς κατάφερε να υπογράψει τα υψηλότερα συμβόλαια με όλες τις δισκογραφικές εταιρίες που έχει συνεργαστεί. Ξεκινώντας από την Sony Music, συνεχίζοντας με την MINOS-EMI και τέλος υπογράφοντας με την Heaven Music.

Το καλοκαίρι του 2001, η καριέρα του Φοίβου απογειώθηκε καθώς κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση όταν έλαβε με τη Δέσποινα Βανδή το βραβείο του δίσκου με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς στην Ελλάδα για το CD single «Υποφέρω». Την απονομή του βραβείου πραγματοποίησε ο διευθυντής της V... Διαβάστε περισσότερα
irgin Megastores στο Λονδίνο, Sir Richard Branson.

Έκτοτε η διεθνής αναγνώριση συνεχίζεται… Ο διάσημος συνθέτης και παραγωγός Desmond Child αναγνωρίζει το μοναδικό του ταλέντο και, το καλοκαίρι του 2002, συνεργάζεται με τον Φοίβο στο άλμπουμ του Σάκη Ρουβά, που κυκλοφόρησε από την Universal France.

Στις 6 Μαρτίου του 2002, ο Φοίβος και η Δέσποινα Βανδή, λαμβάνουν ακόμα μία διάκριση, αυτή τη φορά, σε παγκόσμια κλίμακα. Κερδίζουν το «World’s Best selling Greek Artist 2001» βραβείο (για τις πωλήσεις του άλμπουμ «Γεια») στα World Music Awards, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία που κάθε χρόνο βραβεύει τους καλλιτέχνες με τα υψηλότερα ρεκορ πωλήσεων στον κόσμο.

Η μεγαλύτερη παγκόσμια επιτυχία του Φοίβου, μέχρι σήμερα, ήρθε πριν λίγο καιρό με το τραγούδι «Γεια». Το τραγούδι αυτό γράφτηκε, συντέθηκε από τον Φοίβο και ερμηνεύθηκε από τη Δέσποινα Βανδή. Έγινε πολλές φορές πλατινένιο στην ελληνική αγορά και το προηγούμενο καλοκαίρι μπήκε στη διεθνή μουσική σκηνή και κατέκτησε την πρώτη θέση στις playlists των διασημότερων DJ’s και clubs ανά τον κόσμο. Με τo “Γεια” επιτεύχθηκε το «αδύνατο» καθώς έφτασε στο Νο 1 των charts Ηνωμένων Πολιτειών και Αγγλίας (σύμφωνα με το επίσημο Billboard και τα Music Week Charts), εκτοπίζοντας διεθνείς επιτυχίες από την κορυφή! Έκτοτε, κυκλοφόρησε ως CD single στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική καθώς και συμπεριλήφθηκε σε περισσότερες από 120 συλλογές παγκοσμίως.

Την άνοιξη του 2004, μία μεγάλη μουσική συνεργασία ‘‘γεννιέται’’ καθώς ο Φοίβος συνεργάζεται με την Coca-Cola. Επιλέχθηκε για την σύνθεση της μελωδίας που θα «συνόδευε» όλες τις δραστηριότητες της Coca-Cola στο πλαίσιο της χορηγίας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή η μελωδία ακούστηκε σε όλον τον κόσμο και έγινε πηγή έμπνευσης εκατομμυρίων ανθρώπων που ενώθηκαν για να γιορτάσουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός.

Στις αρχές του 2005 μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες και συμμετέχουσα στο Champion League, η ΑΕΚ εμπιστεύθηκε το ταλέντο του Φοίβου για να ανανεώσει τον ύμνο της. Η επιβλητική αυτή μελωδία ακούγεται και τραγουδιέται από τους οπαδούς της ομάδας μέχρι σήμερα.

Το 2005 και το 2006 αποτέλεσαν, για άλλη μια φορά, χρονιές μεγάλης επιτυχίας για τον Φοίβο και τους καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του. Το άλμπουμ της Δέσποινας Βανδή «Στην αυλή του Παραδείσου» αφού γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα, κυκλοφόρησε στη Βουλγαρία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Τουρκία φτάνοντας στη δεύτερη θέση των charts. To επόμενο άλμπουμ με τον τίτλο “Special edition”, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα νέα τραγούδια που έγραψε ο Φοίβος, πούλησε μόνο στην Ελλάδα πάνω από 100.000 αντίτυπα. Και τα δύο άλμπουμ χρησιμοποιηθήκαν από την εταιρία τηλεπικοινωνιών TIM για την ετήσια καμπάνια της.

Το καλοκαίρι του 2005 ο Φοίβος και η Βικτώρια Χαλκίτη συνεργάστηκαν και κυκλοφορήσαν την επιτυχία “Τelia”, το οποίο έγινε η μουσική επένδυση της καλοκαιρινής καμπάνιας της Coca-Cola. Λίγους μήνες αργότερα το επόμενό τους single “F….Magic” ακούγεται στη διαφημιστική καμπάνια του Attica, ενός από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στη χώρα.

Μετά από πολυάριθμες επιτυχίες με τη Δέσποινα Βανδή, την Έλλη Κοκκίνου, τον Θάνο Πετρέλη, τον Γιώργο Μαζωνάκη και τη Βικτώρια Χαλκίτη κατά το 2005 και 2006, ο Φοίβος εκπλήσσει ευχάριστα τους θαυμαστές τους με το ανατρεπτικό χριστουγεννιάτικο, χορευτικό single. To single “Κάλαντα’’ με τη Δέσποινα Βανδή, χρησιμοποιήθηκε ακόμα μια φορά αποκλειστικά για τη χριστουγεννιάτικη καμπάνια της εταιρίας τηλεπικοινωνιών TIM. Μετά από μόλις δύο εβδομάδες από την ημέρα κυκλοφορίας του, το cd single του Φοίβου και της Δέσποινας έγινε δύο φορές πλατινένιο.

Πραγματικά δε θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι κάθε δουλεία του Φοίβου είναι συνυφασμένη με επιτυχία.




Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Φοίβος: Ο συνθέτης αποκάλυψε το λόγο που ποτέ δε συνεργάστηκε με την Άννα Βίσση Φοίβος: Ο συνθέτης αποκάλυψε το λόγο που ποτέ δε συνεργάστηκε με την Άννα Βίσση   πριν 2 χρόνια
Λαμπερές στο Ηρώδειο: Η συναυλία με το σημαντικό μήνυμα και οι εμφανίσεις σε λευκό και έθνικ look Λαμπερές στο Ηρώδειο: Η συναυλία με το σημαντικό μήνυμα και οι εμφανίσεις σε λευκό και έθνικ look  πριν 2 χρόνια
Ένα τραγούδι της Γαρμπή με τον Πλούταρχο κλείνει με στίχους του... Τάσου Λειβαδίτη (!) Ένα τραγούδι της Γαρμπή με τον Πλούταρχο κλείνει με στίχους του... Τάσου Λειβαδίτη (!)  πριν 2 χρόνια
Φοίβος: Η κόντρα με τον Καρβέλα Φοίβος: Η κόντρα με τον Καρβέλα  πριν 2 χρόνια
Ο Φοίβος για το τραγούδι “Αυτό το κάτι”: Η Καίτη Γαρμπή έκλαιγε για να αλλάξω το σημείο με τον Σχοινά Ο Φοίβος για το τραγούδι “Αυτό το κάτι”: Η Καίτη Γαρμπή έκλαιγε για να αλλάξω το σημείο με τον Σχοινά  πριν 2 χρόνια
Η Δέσποινα Βανδή για τον Φοίβο: Αυτός ήταν ο λόγος που χώρισαν οι δρόμοι τους Η Δέσποινα Βανδή για τον Φοίβο: Αυτός ήταν ο λόγος που χώρισαν οι δρόμοι τους  πριν 2 χρόνια
Ο Φοίβος υπογράφει NFT από... ατόφιο χρυσάφι! Ο Φοίβος υπογράφει NFT από... ατόφιο χρυσάφι!  πριν 2 χρόνια
Κλείδωσε η επιτροπή του «X-factor» - Θρίλερ με την παρουσίαση και τα backstage Κλείδωσε η επιτροπή του «X-factor» - Θρίλερ με την παρουσίαση και τα backstage  πριν 2 χρόνια
Τα NFT ξεκίνησαν στην Ελλάδα με το Νίκο Γκάλη! Τα NFT ξεκίνησαν στην Ελλάδα με το Νίκο Γκάλη!  πριν 3 χρόνια
Καλό Μεσημέρακι: Καλό Μεσημέρακι: "Τα έχασε" ο Μουτσινάς με τον Φοίβο!  πριν 3 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551