Αναζήτηση
Γιάννης Γκιωνάκης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
18/09/1922
Θάνατος
25/08/2002
Ηλικία
80
Βιογραφικό
Ο Γιάννης Γκιωνάκης (18 Σεπτεμβρίου 1922 - 25 Αυγούστου 2002) ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε σπουδές στην Ιατρική αλλά τον κέρδισε το θέατρο. Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν και στη σχολή του Ελληνικού Ωδείου. Στον κινηματογράφο, αξέχαστη παραμένει η ερμηνεία του στην ταινία Τα κίτρινα γάντια ως «Μπρίλης».

Στις 14 Οκτωβρίου 1984 ο Γκιωνάκης πυροβόλησε τη 40χρονη Αφροδίτη Κοζανιτά, με την οποία διατηρούσε σχέση, στο σπίτι της στο Καστρί ύστερα από καυγά.

Συνελήφθη και προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας και οπλοχρησία. Στη δίκη που ακολούθησε η κατηγορία μετατράπηκε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, ύστερα από τη κατάθεση της Κοζανιτά, που υποστήριξε ότι ο Γκιωνάκης δεν είχε πάει στο σπίτι της με πρόθεση να τη σκοτώσει. Το δικαστήριο επέβαλε στον ηθοποιό ποινή φυλάκισης 15 μηνών, ποινή που ήταν μετατρέψιμη.

Τέσσερα χρόνια πριν από το θάνατό του, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και ακολούθησαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον τελευταίο μήνα της ζωής του η υγεία του παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση.

Πέθανε στις 25 Αυγούστου 2002 στο νοσοκομείο "Λευκός Σταυρός" από μόλυνση του αναπνευστικού. Κηδεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2002 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών παρουσία πολλών συναδέλφων του και απλού κόσμου.

Σύμφωνα με δήλωσή του είχε γεννηθεί την ίδια χρονιά (1924) με το φίλο του κι επίσης ηθοποιό Νίκο Ρίζο. Κόρες του είναι οι Πωλίνα Γκιωνάκη και Ρενάτα Γκιωνάκη.

Ήταν υποστηρικτής του Παναθηναϊκού.


Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Πωλίνα Γκιωνάκη: Η εξομολόγηση ψυχής για τον πατέρα της Πωλίνα Γκιωνάκη: Η εξομολόγηση ψυχής για τον πατέρα της  πριν 8 χρόνια
Πωλίνα Γκιωνάκη: Ο πατέρας μου ήταν άπιστος Πωλίνα Γκιωνάκη: Ο πατέρας μου ήταν άπιστος  πριν 8 χρόνια
ΒΙΝΤΕΟ: 12 χρόνια χωρίς τον Γιάννη Γκιωνάκη - Η κορυφαία του ατάκα στον κινηματογράφο! ΒΙΝΤΕΟ: 12 χρόνια χωρίς τον Γιάννη Γκιωνάκη - Η κορυφαία του ατάκα στον κινηματογράφο!  πριν 10 χρόνια
ΑΥΤΟΣ είναι ο εγγονός του Γιάννη Γκιωνάκη! ΑΥΤΟΣ είναι ο εγγονός του Γιάννη Γκιωνάκη!  πριν 10 χρόνια
Δείτε τον πανέμορφο εγγονό του Γιάννη Γκιωνάκη! (photo) Δείτε τον πανέμορφο εγγονό του Γιάννη Γκιωνάκη! (photo)  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551