Σάσα Καστούρα
Η Σάσα (Αναστασία) Καστούρα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1962. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και ελληνικές ταινίες, ενώ έγινε γνωστή στο κοινό με τον ρόλο της στο δημοφιλές σήριαλ της κρατικής τηλεόρασης, «Η γειτονιά μας», όπου υποδυόταν τη μνηστή του βασικού πρωταγωνιστή Μάκη Δεμίρη.
Ήταν μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δυο φορές (1993, 1996). Ήταν παντρεμένη με τον οπερατέρ Παύλο Φιλίππου.
Πρώτη συνεργασία της με το ΚΘΒΕ ήταν στην παράσταση «Σίβυλλα» (1962 - 1963) του Άγγελου Σικελιανού, σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού, και τελευταία στο έργο «Ο γενικός γραμματεύς» (1998 - 1999) του Ηλία Καπετανάκη, σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη.

Φιλμογραφία
«e-mail» (2000)
«Το κυνήγι του λαγού» (1999)
«Προσπαθώ αλλά... τίποτα» (1989)
«Το χρέος του μπάτσου» (1989)
«Οι απάνθρωποι» (1972)
«Οι εκβιαστές» (1972)
«Η ζαβολιάρα» (1971)
«Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά» (1970)
«Ζητούνται γαμπροί με προίκα» (1970)
«Ο μεγάλος ένοχος» (1970)
«Η τύχη μου τρελάθηκε...» (1970)
«Ο ξεροκέφαλος» (1970)
«Γιατί με πρόδωσες» (1969)
«Ο τσαχπίνης» (1968)
«Οι μνηστήρες της Πηνελόπης» (1968)
«Τρελός παλαβός και Βέγγος» (1968)
«Αθήνα η κλοπή της οδού Σταδίου» (1968)
«Ένας απένταρος λεφτάς» (1967)
«Η κοροϊδάρα» (1967)
«Καλώς ήλθε το δολάριο» (1967)
«Πατέρα κάτσε φρόνιμα» (1967)
«Διπλοπεννιές» (1966)
«Σύντομο διάλειμμα» (1966)
«Ο πόνος του μπεκρή» (1966)
«Φίφης ο ακτύπητος» (1966)
«Η Εύα δεν... αμάρτησε» (1965)
«Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατο» (1964)

Συμμετοχή σε τηλεοπτικές σειρές
«Η γειτονιά μας» (1972, ΥΕΝΕΔ)
«Εύθυμες ιστορίες» (1977, ΕΡΤ)
«Κραυγή των λύκων» (1981, ΥΕΝΕΔ)
«Ορκιστείτε παρακαλώ» (1982, ΥΕΝΕΔ)
«Ο τέλειος άντρας» (2000, STAR)
«Κάτω από την Ακρόπολη» (2001, ALPHA)
«Οίκος αντοχής» (2003, ALPHA). 
Συμμετοχές
E_mail (2000)
Θάλεια
e-mail (2000)
Το κυνήγι του λαγού (1999)
Οι απάνθρωποι (1973)
Εκβιασταί (1972)
Γιακουμής, μια ρωμέικη κάρδια (1970)
Η τύχη μου τρελάθηκε (1970)
Ο μεγάλος ένοχος (1970)
Ο ξεροκέφαλος (1970)
Γιατί με πρόδωσες (1969)
Αθήνα, η κλοπή της οδού σταδίου (1968)
Ο τσαχπίνης (1968)
Οι μνηστήρες της Πηνελόπης (1968)
Ένας απένταρος λεφτάς (1967)
Η κοροϊδάρα (1967)
Καλώς ήρθε το δολάριο (1967)
Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967)
Τρελός, παλαβός και Βέγγος (1967)
Διπλοπενιές (1966)
Ο πόνος του μπεκρή (1966)
Φίφης ο ακτύπητος (1966)
Φίφης ο αχτύπητος (1966)
Η Εύα δεν αμάρτησε (1965)
© 2020 iShow.gr