Αναζήτηση
Στέφανος Ληναίος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
06/08/1928
Ηλικία
96
Βιογραφικό
Ο Στέφανος Ληναίος (κατά κόσμον Διονύσιος Μυτιληναίος), του Γεωργίου, γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας στις 6 Αυγούστου του 1928.
Είναι ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρικός επιχειρηματίας, ενώ ασχολήθηκε και με την πολιτική.
Κόρη του είναι η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, διευθύντρια του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και σύζυγός του η ηθοποιός Έλλη Φωτίου.
Είναι κάτοικος Αθηνών (Ιλίσια).

Το 1951 αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου Αθηνών και το 1969 από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Royal Academy of Dramatic Art - RADA) του Λονδίνου.

Κατά την περίοδο 1954-1967 συνεργάσθηκε με περισσότερους από 20 θιάσους σε 100 περίπου θεατρικά έργα, ενώ εμφανίστηκε σε 100 περίπου κινηματογραφικές ταινίες, ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και στην τηλεόραση. Από το 1970 σκηνοθέτησε αλλά και πήρε μέρος σε περίπου 50 θεατρικά έργα, καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Στέφανος Ληναίος είναι ο ιδρυτής του θιάσου "Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο" στο θέατρο Άλφα της Αθήνας.
Έγραψε διηγήματα όπως "Μερικοί θάνατοι" και πολλές μελέτες μεταξύ των οποίων "Σύγχρονο θέατρο" και "TV μέσο Παιδείας" που λήφθηκε υπ΄ όψη στη καθιέρωση της "εκπαιδευτικής τηλεόρασης" της ΕΡΤ.
Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών (1966-1967) και είναι σύμβουλος της Π.Ε.Ε.Θ. από το 1975 και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου από το 1977.
Είναι επίσης μέλος του Σωματείου Βρετανών Ηθοποιών.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ανακοίνωση της Δραματικής Σχολής Ανακοίνωση της Δραματικής Σχολής "Αθηναϊκή Σκηνή" για εισαγωγικές και μεταγραφικές εξετάσεις  πριν 7 μήνες
Ο Καζαντζάκης του Σμαραγδή Ο Καζαντζάκης του Σμαραγδή  πριν 7 χρόνια
Η νέα ταινία του Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης» ξεκινά γυρίσματα από την Κρήτη στις 26 Σεπτέμβρη Η νέα ταινία του Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης» ξεκινά γυρίσματα από την Κρήτη στις 26 Σεπτέμβρη  πριν 8 χρόνια
Στέφανος Ληναίος: Ο ρόλος του Καζαντζάκη και η συνεργασία με τον Σμαραγδή Στέφανος Ληναίος: Ο ρόλος του Καζαντζάκη και η συνεργασία με τον Σμαραγδή  πριν 8 χρόνια
"Τον Ρουβά τον έβαλαν περισσότερο για κράχτη, παρά για την υποκριτική του τέχνη...."  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551