Νίκος Μπίνας
Ο Νίκος Μπίνας είναι Έλληνας ηθοποιός Θεάτρου, Κινηματογράφου και τηλεόρασης και καθηγητής Δραματικής Τέχνης.
Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1936 στο χωριό Αργιθέα των Αγράφων Νομού Καρδίτσας.

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανωτάτη Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών Θεσσαλονίκης και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά.
Σπούδασε θέατρο στην Επαγγελματική Δραματική Σχολή του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου) όπου αποφοίτησε το 1965.
Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου και κινηματογράφου σε Αγγλία και Ιταλία. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Ιδρυτών Δραματικών Σχολών, της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου.

Μέχρι το 1970 υπήρξε Διευθυντής και καθηγητής της Επαγγελματικής Δραματικής Σχολής του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου).
Το 1970 ίδρυσε την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών Νίκος Μπίνας.

Δίδαξε ιστορία θεάτρου και δραματολογία στις Δραματικές Σχολές Άγγελου Γιαννούλη και Ονούφριου Σώκου, καθώς και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και στα θεατρικά εργαστήρια Βασίλη Διαμαντόπουλου, Αρτέμη Μάτσα και Δήμων Ηλιούπολης, Ζωγράφου και Περιστερίου. Δίδαξε επίσης για πολλά έτη υποκριτική και θεωρητικά στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή - Τράγκα και στο Θεατρικό Εργαστήρι.
Το 1992 ίδρυσε μαζί με συνεργάτες του την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΡΑΜΠΑ» στην οποία δίδαξε, όπως δίδαξε και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ίασμος - Βασίλης Διαμαντόπουλος», αλλά και Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης της «ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ».

Εμφανίσθηκε στους θιάσους : Μ. Κατράκη, Α. Αλεξανδράκη, Λίνου Καρζή, Γιάννη Γκιωνάκη, Γιάννη Μιχαλόπουλου – Χριστίνας Σύλβα, Γ. Μεσσάλα, Ά. Σιδεράτου, Κώστα Πρέκα, Δ. Τόκα κ.α.
Συμμετείχε επίσης σε πλήθος κινηματογραφικές ταινίες, βιντεοταινίες, αλλά και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές.
Έχει πλούσιο λογοτεχνικό και συγγραφικό έργο, ενώ δημοσιεύει τακτικά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.
Συμμετοχές
Καθένας με την τρέλα του (1980)
Ο φαλακρός μαθητής (1979)
Έναν τανκς... στο κρεβάτι μου (1975)
Οι βάσεις και η Βασούλα (1975)
Οι βάσεις κι η φασουλά (1975)
Ο τσαρλατάνος (1973)
Τα χρόνια της οργής (1973)
Επικίνδυνοι ερασταί (1972)
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
Ο αστραπόγιαννος (1970)
Το θύμα (1969)
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966)
© 2020 iShow.gr