Αναζήτηση
Θόδωρος Συριώτης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Θάνατος
29/12/2022
Βιογραφικό

Ο Θεόδωρος Συριώτης ήταν απόφοιτος της Δραματικής σχολής «Ελεύθερου Θεάτρου» Θεσ/κης. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους όπως με το Ελληνικό λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη (ενδεικτικά : Φουέντε Οβεχούνα του Λ.Ντεβέκα, και Βασίλισσα Αμαλία του Τ. Ρούσσου. )

Εντάχθηκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου το 1959 και παρέμεινε σα μόνιμο στέλεχος επί σειρά ετών μέχρι και το 1989 .

Στη μακροχρόνια συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως Αλέξη Μινώτη, Αλέξη Σολωμό, Τάκη Μουζενίδη, Κωστή Μιχαηλίδη, Γιώργο Σεβαστίκογλου, Σπύρο Ευαγγελάτο, Ζύλ Ντασέν και άλλους .

Μετά την αποχώρηση του από το Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε με θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου όπως Γιώργου Κωνσταντίνου , Κατερίνας Γιουλάκη, Γ.Νικολαίδη, Θύμιου Καρακατσάνη, Γιώργου Κιμούλη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς και με αρκετά δημοτικά περιφερειακά Θέατρα ,όπως το Θεσσαλικό Θέατρο και το Δηπεθε Βόλου.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. (Ενδεικτικά : «Βαβυλωνία», «Όταν οι γυναίκες το γλεντούν», «Συνταγματάρχης πουλί», «Σαμία», «Δον Κάρλος» κ.α.). Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε κινηματογραφικές παραγωγές και πολλές τηλεοπτικές σειρές

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Θόδωρος Συριώτης Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Θόδωρος Συριώτης  πριν 2 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551