Αναζήτηση
Ράμι Μάλικ (Rami Malek) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
12/05/1981
Ηλικία
43
Βιογραφικό
 ΟΟ Ράμι Μάλεκ (Rami Said Malek, 12 Μαΐου 1981) είναι Αμερικανός ηθοποιός.

Ο Μάλεκ σπούδασε υποκριτική στο Πανεπιστήμιο του Evansville και ξεκίνησε τη καριέρα του στο Χόλιγουντ σε guest ρόλους σε διάφορα τηλεοπτικά σόου πριν κάνει το ντεμπούτο του στη ταινία Μια Νύχτα στο Μουσείο (2006).

Συμμετείχε στη κωμική σειρά του FOX, The War at Home (2005-2007) και στη σειρά του HBO, The Pacific (2010).

Ο Μάλεκ συμμετείχε στο Η Περίπτωση Λάρι Κράουν (2011) και είχε ένα σημαντικό ρόλο στο The Master (2012) και στη ταινία Χαραυγή - Μέρος 2 (2012). Το 2013, εμφανίστηκε στην ανεξάρτητη ταινία Ain't Them Bodies Saints, στο remake του Oldboy και πρωταγωνίστησε στο Short Term 12. Την επόμενη χρονιά, εμφανίστηκε στο Need for Speed, στο Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ και στο Da Sweet Blood of Jesus.

Το 2015, ο Μάλεκ πρωταγωνίστησε στο ρόλο του Έλιοτ Άλντερσον στη σειρά του USA Network, Mr. Robot και δάνεισε τη φωνή του στον χαρακτήρα του Josh στο βιντεοπαιχνίδι Until Dawn.

Το 2018 πρωταγωνίστησε στην βιογραφική ταινία Bohemian Rhapsody, στον ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία, το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και το BAFTA Α' Ανδρικού Ρόλου.


Ο Μάλεκ γεννήθηκε στο Los Angeles της California, από Αιγύπτιους γονείς και έχει έναν δίδυμο αδερφό που τον λένε Σάμι. Ο Ράμι είναι μεγαλύτερος κατά τέσσερα λεπτά.

Ο Μάλεκ φοίτησε στο Notre Dame High School στο Sherman Oaks της California. Απέκτησε πτυχίο Bachelor στις καλές τέχνες το 2003 από το Πανεπιστήμιο του Evansville, στο Evansville της Indiana.

Το 2004, ο Μάλεκ ξεκίνησε την καριέρα του σαν ηθοποιός με διάφορους guest ρόλους σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές όπως το Οικογένεια Γκίλμορ, το Over There, και το Medium, όπως επίσης δίνοντας τη φωνή του σε "πρόσθετους χαρακτήρες" στο βιντεοπαιχνίδι Halo 2 (στο οποίο δεν συμπεριλήφθηκε το όνομά του). Το 2005, επιλέχθηκε για το ρόλο του Κέννυ στη κωμική σειρά του FOX, The War at Home.

Το 2006, ο Μάλεκ έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ταινία με τον ρόλο του Φαραώ Ahkmenrah στη κωμική ταινία Μια Νύχτα στο Μουσείο και επανέλαβε το ρόλο του στα σίκουελ της ταινίας, Μια Νύχτα στο Μουσείο 2 (2009) και Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ (2014). Την άνοιξη του 2007, εμφανίστηκε ως "Τζέιμι" στη θεατρική παραγωγή των Vitality Productions του Keith Bunin, The Credeaux Canvas στο Θέατ... Διαβάστε περισσότερα
ρο Elephant του Λος Άντζελες.

Το 2010 ο Μάλεκ επέστρεψε στη τηλεόραση σε έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο ενός Αιγύπτιου-Αμερικάνου αυτοκτονικού βομβιστή, του Marcos Al-Zacar, στην όγδοη σεζόν της σειράς του FOX, 24. Αργότερα, την ίδια χρονιά, δέχθηκε πολύ θετικές κριτικές για το ρόλο του Merriell "Snafu" Shelton στη σειρά του HBO, που κέρδισε Βραβείο Εmmy, The Pacific.

Στη διάρκεια των γυρισμάτων του The Pacific, ο Μάλεκ γνώρισε τον παραγωγό Τομ Χανκς, ο οποίος είχε εντυπωσιαστεί με την ερμηνεία του και αργότερα τον επέλεξε για το ρόλο ενός μαθητή κολεγίου, του Steve Dibiasi, στη ταινία Η Περίπτωση Λάρι Κράουν, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2011.

Τον Αύγουστο του 2010, ανακοινώθηκε πως ο Μάλεκ θα έπαιζε ένα Αιγύπτιο βαμπίρ, τον Μπέντζαμιν, στη ταινία Χαραυγή - Μέρος 2.

Ο Μάλεκ πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά του USA Network Mr. Robot, που έκανε πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου του 2015.

Πρωταγωνιστεί ως Josh Washington στο βιντεοπαιχνίδι τρόμου Until Dawn, που κυκλοφόρησε στις 25 Αυγούστου του 2015 για το PlayStation 4. Έχει δώσει την φωνή και το παρουσιαστικό του στον χαρακτήρα, καθώς και έχει κάνει και το motion capture του.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
No Time To Die: Η τελευταία ταινία με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ No Time To Die: Η τελευταία ταινία με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ  πριν 3 χρόνια
Οσκαρ 2019: Ολη η λίστα των νικητών Οσκαρ 2019: Ολη η λίστα των νικητών  πριν 5 χρόνια
Bohemian Rhapsody: Kυκλοφόρησε το trailer της πιο αναμενόμενης ταινίας της χρονιάς (video) Bohemian Rhapsody: Kυκλοφόρησε το trailer της πιο αναμενόμενης ταινίας της χρονιάς (video)  πριν 6 χρόνια
«Μισή» η ταινία για τον Freddie Mercury - Απολύθηκε ο σκηνοθέτης Μπράιαν Σίνγκερ «Μισή» η ταινία για τον Freddie Mercury - Απολύθηκε ο σκηνοθέτης Μπράιαν Σίνγκερ  πριν 7 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551