Αναζήτηση
Τζεφ Μπρίτζες (Jeff Bridges) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
04/12/1949
Ηλικία
75
Βιογραφικό
Ο Τζεφ Μπρίτζες γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1949 στο Λος Άντζελες και είναι γιος του γνωστού τηλεοπτικού αστέρα Λόιντ Μπρίτζες. Ο Μπρίτζες έχει ένα μεγάλο αδελφό τον Μπο Μπρίτζες με τον οποίο είναι ιδιαίτερα δεμένος μιας και όταν ήταν μικρότεροι συχνά έπαιζε και τον ρόλο του πατέρα για τον Τζεφ.

Μετά από μια ταραχώδη εφηβεία, όπου είχε μπλεξίματα με ναρκωτικά, άρχισε την καριέρα του στον κινηματογράφο. Μετά από εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, πήρε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο στην τανία η Τελευταία παράσταση (1971) για την οποία κέρδισε και την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου. Το 1974 κέρδισε ξανά υποψηφιότητα για 'Οσκαρ Β' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Thunderbolt and Lightfoot (1974) δίπλα στον Κλιντ Ιστγουντ. Ένας από τους πιο γνωστούς του ρόλους υπήρξε αυτός ενός προγραμματιστή video game στην ταινία TRON (1982),η οποία αποτελεί κλασσικη ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το 1984 ακολουθεί η ταινία Starman, όπου υποδύεται έναν εξωγήινο και για την οποία κερδίζει την τρίτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου. Το 1998 οι νεότερες γενιές των γνώρισαν μέσα από τον ρόλο του ως The dude στην ταινία The Big Lebowski των αδελφών Κοέν.

Πιο πρόσφατα ο Τζεφ Μπρίτζες κέρδισε την τέταρτη και πέμπτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ στις ταινίες The contender (2000) και Crazy heart (2009) αντίστοιχα, όπου ξεδιπλώνει το ταλέντο του και ως μουσικός. Ο Μπρίτζες σύμφωνα με πολλούς είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους αλλά και συνειδητοποιημένους ηθοποιούς του Χόλυγουντ.


ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...
  • Γνώρισε την γυναίκα του, Σούζαν, το 1975 στα γυρίσματα της ταινίας Rancho deluxe (1975). Εκείνη εργαζόταν εκέι ως καθαρίστρια. Το 1977 παντρεύτηκαν και έχουν 3 παιδιά.<... Διαβάστε περισσότερα
    /li>
  • Παίζει πολύ καλά την κιθάρα.
  • Έχει ως χόμπυ την φωτογραφία.
  • Είναι γνωστός για τις φιλελεύθερες πολιτικές του απόψεις.
  • Είναι χρόνια χρήστης μαριχουάνας. Ο ίδιος δήλωσε ότι σταμάτησε μετά τα γυρίσματα της ταινίας The big Lebowski (1998) αλλά όχι τελείως.
  • Ήταν να παίξει τον ρόλο του Dan Gallagher στην ταινία Ολέθρια έλξη (1987). Ο ρόλος τελικά πήγε στον Μάικλ Ντάγκλας.
  • Ήταν να παίξει τον ρόλο του Κρίστοφερ Γουόκιν στον Ελαφοκυνηγό (1978).
  • Ο καλός του φίλος και σκηνοθέτης Τέρι Γκίλλιαμ, τον ήθελε για να παίξει τον ρόλο του James Cole στην ταινία 12 πίθηκοι (1995). Τον ρόλο πήρε ο Μπρους Γουίλις γιατί ήταν μεγαλύτερος αστέρας εκείνη την περίοδο.
  • Ήταν να παίξει τον ρόλο του Μπάτμαν στην ομώνυμη ταινία το 1989.
  • Απέρριψε τον ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς αλλά όπως έχει δηλώσει ο ίδιος δεν το έχει μετανιώσει.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ένα μικρό κορίτσι ανακαλύπτει την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα στο νέο trailer του «Little Prince» Ένα μικρό κορίτσι ανακαλύπτει την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα στο νέο trailer του «Little Prince»  πριν 9 χρόνια
Ο Jeff Bridges μας δίνει ακόμα μια γεύση του The Dude στο μικρού μήκους The White Russian Ο Jeff Bridges μας δίνει ακόμα μια γεύση του The Dude στο μικρού μήκους The White Russian  πριν 10 χρόνια
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551