Νούμι Ραπάς
Η Νούμι Ραπάς γεννήθηκε το 1979 και άρχισε να αναπτύσσει ένα πάθος για την υποκριτική από την ηλικία των επτά ετών. Μετά από μια δύσκολη εφηβεία, η Ραπάς άρχισε να στρέφεται ξανά προς την υποκριτική όταν είδε τον Γκάρι Όλντμαν στην ταινία "Sid and Nancy". Τελικά φοίτησε στο Skara Skolscen School of Performing Arts και ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο. Το 2007 τράβηξε την προσοχή της κινηματογραφικής βιομηχανίας, με την ερμηνεία της στην ταινία "Daisy Diamond", για την οποία κέρδισε τα Δανέζικα βραβεία Robert και Bodil, ως Καλύτερη Ηθοποιός.

Φιλμογραφία

Dead Man Down (2013)
Passion (2012)
Prometheus - Προμηθέας (2012)
Babycall - Επιτηρητής Μωρού (2011)
Sherlock Holmes: A Game of Shadows - Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών (2011)
Svinalangorna (2010)
Flickan som Lekte med Elden - Το Κορίτσι που Επαιζε με τη Φωτιά (2009)
Luftslottet som Sprangdes - Το Κορίτσι στη Φωλιά της Σφήκας (2009)
Man som Hatar Kvinnor - Το Κορίτσι με το Τατουάζ (2009)
Συμμετοχές
Το μυστικό μας (2020)
Maja
Angel of mine (2019)
Lizzie
Η ληστεία της Στοκχόλμης (2019)
Bianca Lind
Συνωμοσία (2018)
Alice Racine
Προμηθέας 2 (2017)
Elizabeth Shaw
Τι συνέβη στη Δευτέρα (2017)
The Settman Siblings
Child 44 (2015)
Raisa Demidov
Η συγκάληψη (2014)
Nadia
Passion (2013)
Isabelle James
Η γεύση της εκδίκησης (2013)
Beatrice
Προμηθέας (2012)
Elizabeth Shaw
Σέρλοκ Χολμς 2: Το παιχνίδι των σκιών (2012)
Sim
Sherlock Holmes 2: Το παιχνίδι των σκιών (2011)
Madam Simza Heron
Beyond (Svinalängorna) (2010)
Leena
Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά (2010)
Lisbeth Salander
Το κορίτσι στη φωλιά της σφήκας (2010)
Lisbeth Salander
Το κορίτσι με το τατουάζ (2009)
Lisbeth Salander
Daisy Diamond (2007)
Anna
Labyrint (2007)
Nicky (12 επεισόδια, 2007-2008)
Du & jag (2006)
Maja
Blodsbröder (2005)
Veronica
Capricciosa (2003)
Elvira
Sanning eller konsekvens (1997)
Nadja
Sökarna - Återkomsten
© 2020 iShow.gr