Σωτήρης Κοντιζάς
Mε πατέρα Έλληνα και Γιαπωνέζα μητέρα, ο Σωτήρης Κοντιζάς έμαθε από μικρός να συνδυάζει μέσα του κουλτούρες αλλά και πολλά διαφορετικά προσόντα, που τον έκαναν να πειραματιστεί από νωρίς σε διαφορετικά πεδία, πριν καταλήξει να αφοσιωθεί στην τέχνη της μαγειρικής. 
Στο μενού της ζωής του θα βρεις το πτυχίο του από το τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, την εργασία του ως μεταφραστή ιαπωνικής γλώσσας στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ένα σύντομο πέρασμα από τον τραπεζικό κλάδο.
Θα έλεγες πως ο 34χρονος Σωτήρης Κοντιζάς είναι η συνταγή ενός «καλού μαθητή», αν μαζί με όλα αυτά δεν συμπλήρωναν το προφίλ του μεγάλες δόσεις δημιουργικότητας, αυτοσχεδιασμού και απόλυτων ανατροπών. Η μεγαλύτερη από αυτές; Η απόφασή του τελικά να γίνει σεφ και να θέσει όλα τα παραπάνω προσόντα του στην υπηρεσία μιας διεθνούς καριέρας με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Ξεκινώντας το 2007 πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια και διανύοντας μία ανοδική πορεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αποφάσισε να δοκιμαστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή, ξεκινώντας από την Κοπεγχάγη, όπου για δύο χρόνια θήτευσε πλάι στους μεγάλους chef Rasmus Kofoed και Torsten Vildgaard μπαίνοντας στα βαθιά της υψηλής κουζίνας και γαστρονομίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη …μεταγραφή του στο περίφημο The Ledbury του Λονδίνου πλάι στον Brett Graham. Ήταν φυσικό η τόσο εντυπωσιακή, γρήγορη και -πλούσια σε γνώση- πορεία του, να τον χρίσει το ίδιο γρήγορα Head Chef σε ένα από τα πιο trendy εστιατόρια της Αθήνας, το “Nolan”, όπου και μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις γευστικές προτάσεις αυτού του ανερχόμενου star της κουζίνας.


Συμμετοχές
MasterChef 4 (2020)
κριτής
MasterChef 3 (2019)
Σεφ
Master Chef (2017)
Κριτής
© 2021 iShow.gr