Αναζήτηση
Μελίνα Κανακαρίδης (Melina Kanakaredes) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
23/04/1967
Ηλικία
57
Βιογραφικό
Η Μελίνα Κανακαρίδης (Melina Eleni Kanakaredes Constantinides) (γεν. 1967) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός ελληνικής καταγωγής. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή πρωταγωνιστώντας στις σειρές CSI: Νέα Υόρκη και Providence.

Γεννήθηκε στο Άκρον του Οχάιο από Έλληνες γονείς (ποντιακής καταγωγής). Ξεκίνησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο (Ohio State University) και στη συνέχεια σπούδασε θέατρο στο Point Park College, στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια από όπου αποφοίτησε το 1989.

Από το 1991 και μέχρι το 1995 πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά Guiding Light. Για το ρόλο της στη σειρά αυτή προτάθηκε δύο φορές για το βραβείο Έμμυ, για τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται σε καθημερινή βάση (Daytime Emmy Award). Από το 1999 μέχρι το 2002 υποδύθηκε την Dr. Sydney Hansen στη σειρά Providence και από το 2004 μέχρι το 2010 την Ντετέκτιβ Πρώτου Βαθμού Στέλλα Μπονασέρα στην αστυνομική σειρά CSI: Νέα Υόρκη.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στις ταινίες The Long Kiss Goodnight και 15 Λεπτά (15 Minutes) όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Επρόκειτο να υποδυθεί την πρωταγωνίστρια στην ταινία Γάμος...αλά Ελληνικά (My Big Fat Greek Wedding) κάτι που τελικά δεν έγινε λόγω της εγκυμοσύνης της. Το 2010 υποδύθηκε τη θεά Αθηνά στην ταινία Ο Πέρσι Τζάκσον και η κλοπή της αστραπής.

Είναι παντρεμένη με έναν πρώην σύμβουλο εστιατορίων, τον Πέτρο Κωνσταντινίδη (Peter Constantinides) και έχει δύο κόρες.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551