Αναζήτηση
Claudia Schiffer βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
25/08/1970
Ηλικία
54
Βιογραφικό
Eίναι η γερμανική εκδοχή της απόλυτης Γαλλίδας σταρ, Μπριζίτ Μπαρντό. Το όνομά της φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις της μαρκίζας με τα supermodels της δεκαετίας του ‘90. Το περιοδικό Forbes τη συγκαταλέγει ανάμεσα στα πιο πλούσια μοντέλα του κόσμου, με περιουσία που το 2002 έφτανε τα 38 εκατομμύρια λίρες (πράγμα το οποίο δείχνει ότι ναι, δεν σηκωνόταν ούτε εκείνη από το κρεβάτι της για λιγότερα από 10.000 δολάρια).

Ο Καρλ Λάγκερφελντ είδε πριν από 10 χρόνια στο πρόσωπό της τη γυναίκα Chanel και πριν από περίπου ένα χρόνο τη φωτογράφησε για τη καμπάνια της Dom Perignon Oenotheque vintage 1995. Ο λόγος για την Κλόντια Σίφερ, την ξανθομαλλούσα από το Ράινμπεργκ, που το μόνο που δεν κατάφερε να κάνει από τα όσα επιθυμούσε όταν ήταν μικρή είναι να περπατάει στο δρόμο και να περνάει απαρατήρητη.

Η ιστορία της κόρης της Γκούντρουν και του Χάινζε Σίφερ είναι λίγο έως πάρα πολύ γνωστή: ένα από τέσσερα παιδιά μίας ευκατάστατης οικογένειας, που θαύμαζε πολύ τον δικηγόρο πατέρα της και ήθελε να πατήσει στα χνάρια του και να ακολουθήσει και αυτή την καριέρα του νομικού. Αν και κανείς τη φαντάζεται στο σχολείο να καίει τις καρδιές των αγοριών λες και ήταν προσανάμματα, εκείνη ήταν τόσο ντροπαλή σε σημείο που «όταν ο δάσκαλος με ρωτούσε κάτι ένιωθα τόσο άβολα που δεν απαντούσα γιατί θα τράβαγα την προσοχή των άλλων πάνω μου».

Ο λόγος που ήταν τόσο κλειστή είχε να κάνει με την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της. «Ηθελα πάρα πολύ να είμαι σαν όλα τα παιδιά, αλλά ο πατέρας και η μητέρα μου οδηγούσαν Mercedes». Είχε φτάσει, μάλιστα, σε σημείο να μη φοράει καν καινούργια ρούχα μόνο και μόνο για να μη γίνεται το επίκεντρο των συζητήσεων. «Θυμάμαι τη μαμά μου να μου λέει ...μα γιατί ντύνεσαι έτσι;... και εγώ αυτό που ήθελα ήταν να φοράω τζιν και παπούτσια του τένις». Ευτυχώς που μία νύχτα του Οκτωβρίου του 1987 ο Μάικλ Λέβατον, ιδιοκτήτης του Metropolitan Model Agency, την είδε σε ένα κλαμπ του Ντίσελντορφ και της πρότεινε συνεργασία, διαφορετικά δεν θα την βλέπαμε ποτέ με Valentino τουαλέτες, Chanel κοστούμια, Versace φορέματα και Dolce & Gabbana ψηλοτάκουνα πέδιλα.

Αν και βέρα Γερμανίδα, η χώρα που τη λάτρεψε περισσότερο είναι η Γαλλία. Στο παριζιάνικο Elle έκανε το πρώτο της εξώφυλλο και χάρη στον οίκο Chanel μπήκε στον κύκλο των ελίτ μοντέλων. «Η Κλόντια ασχολείται μόνο με τη δουλειά και πολύ σοβαρή. Είναι μία καλοκουρδισμένη γερμανική επαγγελματική μηχανή», έχει πει ο Κάιζερ της μόδας, Λάγκερφελντ, και ξέρ... Διαβάστε περισσότερα
οντας την καριέρα της δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε: το 1992 υπέγραψε δεκαετές συμβόλαιο με τη Revlon, όπου κάθε χρόνο θα έπαιρνε έξι εκατομμύρια δολάρια.

Από το 1990 εκδίδει ένα φωτογραφικό ημερολόγιο, το οποίο της προσθέτει ετησίως στο λογαριασμό της περίπου 500.000 δολάρια. Εχει βγάλει μία σειρά από βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής, τα οποία έχουν γίνει best sellers. Εχει εκδώσει δύο βιβλία (το δεύτερο το έχει σχεδιάσει εκείνη και περιέχει ασπρόμαυρες φωτογραφίες δια χειρός Καρλ Λάγκερφελντ). Το 1995 μαζί με τις «συνοδοιπόρους» της, Νάομι Κάμπελ και Ελ Μακφέρσον και τα φώτα του Ιταλού restaurateur, Τομάζο Μπούτι, άνοιξε το πρώτο Fashion Cafe, το οποίο εξελίχθηκε σε αλυσίδα. Εχει γίνει το πρόσωπο σε καμπάνια της Mango και των Accessorize (ειδικά για την τελευταία, η Κλόντια τρύπησε τα αυτιά της). Εχει συμβόλαιο με τη L’ Oreal και τα Ebel watches. Πήρε τρία εκατομμύρια λίρες το 1998, όταν έπαιξε σε διαφήμιση της Citroen (και ας μην ήξερε να οδηγεί).

Και φυσικά πώς είναι δυνατό να ξεχάσουμε από το βιογραφικό της, τη συνεργασία της με τη Guess..., όπου εκτός του ότι οι φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη καμπάνια έγιναν ταπετσαρία σε πολλά εφηβικά δωμάτια (ποιος δεν θα ήθελε να έχει μία Κλόντια α λα Μπριζίτ στον τοίχο του), έδωσε στη Σίφερ και το credit ότι χάρη στη χρυσαφένια της κόμη και την σέξι κορμοστασιά της η συγκεκριμένη φίρμα γνώρισε παγκόσμια επιτυχία.

Σε αντίθεση με την πολυτάραχη προσωπική ζωή των υπερμοντέλων (σε αυτό το σημείο αρκεί να θυμίσουμε τις απόπειρες αυτοκτονίας καθώς και το ξύλο που έτρωγε και έδινε η γαζέλα Ναόμι με τον εκάστοτε σύντροφό της), η Σίφερ έχει μια ήρεμη και υγιή πορεία. Δύο μονάχα φορές έχει απασχολήσει τον Τύπο -και η δεύτερη ήταν όταν παντρεύτηκε. Την πρώτη ωστόσο φορά ήταν γιατί μαγεύτηκε και αρραβωνιάστηκε τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.
Ανοιξη του 1995 με τα δύο ακόμη σουπερμόντελ Ναόμι Κάμπελ και Ελ Μακφερσον στα εγκαίνια του Fashion Cafe.
Ανοιξη του 1995 με τα δύο ακόμη σουπερμόντελ Ναόμι Κάμπελ και Ελ Μακφερσον στα εγκαίνια του Fashion Cafe.

Ο ίδιος μάλιστα είχε παραδεχτεί ότι της έκανε δώρο ένα δαχτυλίδι αρραβώνων με διαμάντι πέντε καρατίων. Βέβαια, πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για διαφημιστικό κόλπο, το οποίο αποσκοπούσε στο να κάνει διάσημο στην Ευρώπη τον Κόπερφιλντ και αντίστοιχα να ανεβάσει τις μετοχές της Σίφερ στην Αμερική. Τα έξι χρόνια που κράτησε όμως η σχέση τους είναι ένας καλός λόγος για να τεθούν οι κακές οι φήμες υπό αμφισβήτηση.

Τον Μάιο του 2002 παντρεύτηκε με τον παραγωγό ταινιών και κουμπάρο του Γκάι Ρίτσι και της Μαντόνα, Μάθιου Βον. Εκείνος αντί για το κλασσικό δαχτυλίδι αρραβώνων της χάρισε μία χελώνα και εκείνη αντί να πάει στην εκκλησία με λίμο ή έστω με άμαξα, πήγε καλυμμένη με κουβέρτες. Ο λόγος ήταν ότι ήθελε να κρατήσει αυτήν τη στιγμή μονάχα για εκείνη και τα αγαπημένα της πρόσωπα και έτσι δεν έκανε τη χάρη να εμφανιστεί με το Valentino νυφικό της μπροστά στους δημοσιογράφους και 200 θαυμαστές της που την περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο για να τη δουν. Οπως απέφυγε να φανερωθεί νυφούλα στο κοινό της, έτσι ακριβώς η Σίφερ αποφεύγει και να ποζάρει γυμνή προκαλώντας τους παπαράτσι να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να έχουν ένα κλικ με την Κλόντια topless. Η ίδια θυμάται ένα γκρουπ φωτογράφων, οι οποίοι είχαν νοικιάσει σκάφος και παρίσταναν ότι έκαναν οικογενειακές διακοπές.

«Ξαφνικά τους είδα με τις κάμερές τους να με τραβούν καθώς χαλάρωνα ανοιχτά της θάλασσας». Ενας άλλος φωτογράφος είχε κάνει ολόκληρη τρύπα στη σκηνή ενός fashion show στη Νέα Υόρκη, τα έσοδα του οποίου θα δίνονταν για την καταπολέμηση του AIDS, και την αποθανάτισε τη στιγμή που άλλαζε. Ακόμα και ένα φωτογραφείο στη Μαγιόρκα το οποίο πήγε να τυπώσει κάποιες φωτογραφίες της, έκανε αντίγραφα μερικές λήψεις με εκείνη ημίγυμνη, που τις είχε τραβήξει ένας φίλος της στις Μπαχάμες πριν οκτώ χρόνια. Φυσικά και τις μοσχοπούλησαν.

Εκτός από την εμμονή που έχουν μαζί της οι παπαράτσι, έχουν και μερικοί άλλοι και συγκεκριμένα ο Αγκοστίνο Πομάτα (2002) και ο Λούι Μπριζέτ (2004). Ο πρώτος συνελήφθη έπειτα από την ένατη απόπειρά του να μπει στο αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων σπίτι της Σίφερ στο Σάφολκ (του είχε φανερωθεί ο Πάπας και του είπε ότι πρέπει να παντρευτεί την Κλόντια) και ο δεύτερος την είχε πάρει τηλέφωνο τρεις φορές και ζητούσε να τη δει, ενώ της άφηνε συνεχώς και γράμματα στο σπίτι της.

Σήμερα, η Κλόντια Σίφερ απασχολεί ξανά τα περιοδικά μόδας ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα βρεθεί στην επιπροπή που θα κρίνει τους απόφοιτους της σχολής υψηλής ραπτικής στη Βρετανία. Μπορεί να μην καταστρέφει τις εφηβικές καρδιές των αγοριών (οι emo δεν ενδιαφέρονται για ξανθές βιονικές γυναίκες), αλλά σίγουρα καταστρέφει τις καρδιές των αντρών. Το ότι είναι παντρεμένη και με δύο παιδιά απλώς αρκεί.

Τάδε έφη Κλόντια

Για την άρνησή της να κάνει γυμνό
«Δεν είναι ότι είμαι εναντίον του γυμνού. Είμαι Γερμανίδα. Είμαι πολύ ανοιχτή. Στη Γερμανία ξαπλώνουν στα πάρκα γυμνοί. Απλώς είναι μία αρχή μου».

Για τις σαραντάρες
«Πιστεύω ότι οι σαραντάρες φαίνονται πιο υγιείς και fit από μερικά εικοσάχρονα. Εχω γνωρίσει γυναίκες που έχουν καλύτερο σώμα στα 40 γιατί έχουν δουλέψει πάνω σε αυτό τόσα χρόνια».

Για τη γενιά που έρχεται
«Δεν υπάρχουν πια supermodels. Μόνο η Ζιζέλ έχει αυτό το κάτι και ξεχωρίζει».

Για την ανατροπή
«Μου αρέσει να σοκάρω τους ανθρώπους. Χθες ένας φίλος μου είπε ?Ωραία μπλούζα, είναι Stella Mc Kartney;... και του είπα ...Oχι, Mango, 25 λίρες...».

Για τις δυσκολίες του να είσαι μάνα
«Μένω έκπληκτη όταν βλέπω μητέρες να φορούν ψηλά τακούνια. Αν τα παιδιά σου τρέχουν δεν μπορείς να τα πάρεις από πίσω. Εγώ φοράω μονάχα φλατ παπούτσια».

Πηγή: Έθνος
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Τα ελληνικά γενέθλια της Κλόντια Σίφερ Τα ελληνικά γενέθλια της Κλόντια Σίφερ  πριν 8 μήνες
Όταν η «Μπάρµπι» αντέγραψε την Κλόντια Σίφερ Όταν η «Μπάρµπι» αντέγραψε την Κλόντια Σίφερ  πριν 8 μήνες
Claudia Schiffer: «Θα είχα αποτύχει ως μοντέλο σήμερα» Claudia Schiffer: «Θα είχα αποτύχει ως μοντέλο σήμερα»  πριν 7 χρόνια
H Claudia Schiffer σε ακόμα μία καυτή αποκαλυπτική φωτογράφιση H Claudia Schiffer σε ακόμα μία καυτή αποκαλυπτική φωτογράφιση  πριν 10 χρόνια
Κάηκε η έπαυλη της Claudia Schiffer Κάηκε η έπαυλη της Claudia Schiffer  πριν 10 χρόνια
H Claudia Schiffer το έχει H Claudia Schiffer το έχει  πριν 10 χρόνια
Η Claudia Schiffer και οι ανήθικες προτάσεις! Η Claudia Schiffer και οι ανήθικες προτάσεις!  πριν 10 χρόνια
H Claudia Schiffer μπορεί να σε ανεβάσει H Claudia Schiffer μπορεί να σε ανεβάσει  πριν 10 χρόνια
Το ντεμπούτο της Claudia Schiffer στον...κινηματογράφο! Το ντεμπούτο της Claudia Schiffer στον...κινηματογράφο!  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551